NRK Meny

Norsk hjelp til svensk skogbrann

Anders Olson i den svenske redningstjenesten er kritisk til det svenske Forsvaret, som ikke kunne stille opp da det brant i skogen i Bengtsfors ved riksgrensen lørdag. Det melder Sveriges Radio Väst. Brannmannskapene fikk i stedet bistand av norske helikoptre, som vannbombet området. Det bidro til at brannen var brakt under kontroll ved tretiden på ettermiddagen.

Therese Fagerstedt i det svenske forsvaret sier til Sveriges Radio at det kreves spesiell opplæring for å bruk av helikopterne til brannslokking, og at de har problemer med å skaffe besetning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Har solgt mange billetter

    Fra midnatt og frem til klokken ti var det solgt 2100 billetter til Sarpsborg 08s kamp mot israelske Maccabi Tel Aviv som spilles torsdag neste uke. Ifølge salgssjef for privatmarkedet i 08, Alexander Klaussen, er dette langt flere solgte billetter en normalt.

  • Skogsvei fylt opp igjen

    En grunneier i Onsøy i Fredrikstad har nok en gang fått pålegg om å rygge en turvei i et populært naturområde som er fylt opp med kvist og trær, skriver Fredriksstad Blad. Forrige gang det skjedde, ryddet grunneieren opp før han ble ilagt dagbøter. Det er et brudd på Friluftsloven å hindre ferdsel på turveien.