NRK Meny
Normal

Norgesmester i rally – Har vunnet samtlige løp

Eyvind Brynildsen fra Våler var norgesmester allerede før helgens rallyrunde på Hamar.

Eyvind Brynildsen

Eyvind Brynildsen og kartleser Anders Fredriksson feirer seieren og NM-tittelen. For øvrig har Brynildsen på seg gullsko som han fikk før helgens runde.

Foto: Pixel Perfect AS

Men selv om Eyvind Brynildsen hadde tittelen i boks, stoppet det ham ikke fra å ville vinne på Hamar også.

– Det var absolutt verdt å dra opp dit for å forsøke å ta seks av seks mulige NM-runder, sier Eyvind etter seieren på Hamar. Lørdag vant han samtlige etapper under nm-runden.

Brynildsen var allerede norgesmester før helgens rally på Hamar, etter at runden på Notodden ble avlyst på grunn av voldsomt regnvær.

Fikk hjelp

Med søndagens seier plasserer han seg blant kun tre som har vunnet samtlige NM-runder under et mesterskap. Henning Solberg og Mads Østberg er de to som tidligere har vunnet alle løpene i norgesmesterskapet i rally. Nå er også Brynildsen på den listen.

– Det er moro. Nå skal det også sies at den som gjorde den siste fin-tuningen på bilen var Henning Solberg, ler Eyvind.

Henning Solberg tok seg til rette og justerte på støtdemperne.

– Han klikka litt på støtdemperne og tok den siste finishen. Han mente at sånn måtte det være. Det var kanskje derfor det ble seks av seks, smiler den ferske mesteren.

Landskamp

Denne helgen var det også landskamp, og Brynildsen er kaptein for det norske rallylaget. Den fighten vant det norske laget.

– Det var morsomt å dra laget til seier over Sverige, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stanset bil på E6

    En bil har stanset på E6, ved Sonsveikrysset på Kambo, i retning mot Oslo. Høyre felt er stengt for bilberging.

  • Letter etter navngitt person

    Politiet har en navngitt person i søkelyset etter nattens knivstikking i Nordbergveien, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Knivstikkingen av en 69 år gammel kvinne etterforskes som et drapsforsøk.