NRK Meny
Normal

Norges nest største taxfree

Bare Gardemoen slår Moss Lufthavn Rygges taxfreearealer. Bergen og Stavanger er blant dem som ligger langt etter.

Taxfree
Foto: Knut Erik Knudsen / Scanpix

1150 kvadratmeter i avgangshallen og 350 ved ankomst betyr at arealet på Moss Lufthavn Rygges taxfree-butikker vil bli om lag dobbelt så store som i Bergen og hele tre ganger så stor som i Stavanger, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

På Gardemoen utgjør taxfreearealet totalt 2200 kvadratmeter.

Kan gi tusen arbeidsplasser

Totalt er butikkene i Bergen og Stavanger på henholdsvis 750 og 566 kvadratmeter.

Mellom 400 og 600 mennesker vil innen to til fire år etter åpningen ha arbeid ved lufthavnen. Og flere kan det bli: Hvis man teller med dem som indirekte vil ha sin arbeidsplass på Rygge, kan tallet stige opp mot tusen mennesker.

Daglig leder i Rygge Sivile Lufthavn, Jan Robert Danielsen, tror flyplassen vil gi positiv effekt for fylkets innbyggere.

- Østfold er i dag den regionen i landet med dårligst tilgang til flyplass. Innbyggerne har lyst og råd til å reise mer, sier han til avisen.

Terminalbygget til Moss Rygge Lufthavn har før byggestart vokst fra 6.000 til 17.000 kvadratmeter.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt tolv ganger uten førerkort

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder blant annet for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.

  • Fredrikstad-forfatter nominert

    Roskva Koritzinsky (28) er nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden». Koritzinsky er vokst opp i Fredrikstad, og debuterte som forfatter for fire år siden. 12 andre nordiske forfattere er nominert til prisen.

    Roskva Koritzinsky
    Foto: Aschehoug forlag