NRK Meny
Normal

Norges flotteste stadion

Fredrikstad Stadion gikk til topps i en kåring over landets flotteste fotballarenaer.

Første kamp på nye Fredrikstad stadion

Landets flotteste stadion.

Foto: MMS-foto: Stephan Reis / NRK

Dagbladet har kåret nye Fredrikstad Stadion til landets flotteste fotballstadion. Spesielt arkitekturen får god omtale.

Arkitektur

Juryen bestod av Stabæk-spiller Inge André Olsen, fotballjournalist Morten Pedersen, arkitekturprofessor Mari Lending, supporter Øystein Karlsen, kurator Stephanie Dumont ved Norsk Form og arkitekt Ole Wiig.

«Arkitekturfolket heller mot Fredrikstad Stadion, mye takket være den spektakulære ideen om å bygge hovedtribunene på to gamle industrihaller fra Fredrikstad Mekaniske Verksted.

Arkitektene bak stadionet berømmes for dristighet, sin sobre og konsekvente gjennomføring, samt ivaretakelsen av en viktig del i Fredrikstads historie.», heter det i begrunnelsen.

Første plass

Fredrikstad Stadion vant kåringen i Dagbladet. På andre plass kom Viking Stadion, mens Bislett stadion kom på en tredje plass.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.