Nordvard ikke tømt til nyttår

Tømmingen av olje fra krigsvraket Nordvard - er ikke i rute.

Tømming Nordvard
Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Prosjektleder Stein Inge Riise

Prosjektleder Stein Inge Riise, vil ikke spekulere i hvor lang tid arbeidet vil ta eller om det kommer til å koste mer enn antatt.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Det har tidligere blitt sagt at tømmingen av krigsvraket Nordvard som ligger på bunnen av Mossesundet skal være ferdig før nyttår - men den fristen ryker.

- Vi har nå skåret oss inn i tanken med ubåtbrennstoff, men det gjenntår fortsatt en del oppmåling og kartleggingsarbeid før skipet er tømt, sier tømmeleder Stein-Inge Riise i Riise Underwater Engineering.

- Dette er en stor jobb, i forhold til andre jobber vi har gjort. Det er 24 timers drift og vi er rundt 25 folk med på denne jobben, sier prosjektleder Stein Inge Riise.

Prosjektlederen vil ikke spekulere i hvor lang tid arbeidet vil ta eller om det kommer til å koste mer enn antatt.

175 tonn olje

I 63 år har det tyske skipet ligget på bunnen av Mossesundet. Under et flyangrep i 1944 ble det tyske skipet senket og vraket ligger fremdeles på 35 meters dyp utenfor Moss Aktiemøller.

Skipet har sporadisk lekket ut små mengder olje i Mossesundet de siste årene, og i september i år begynte skipet å lekke kraftig. Flere tusen liter rant ut i Mossesundet, og beboere i Moss klaget over kvalme etter oljesølet.

Det er minst 175 tonn olje i skipet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 18:50

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.