NRK Meny
Normal

Nordmenn temmet i Strömstad

Nordmenn feilparkerer ikke lenger med vilje i Strömstad. Nå må parkeringsavgiftene betales.

Parkering forbudt
Foto: MMS-foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Tidligere var det trafikk-kaos utenfor Systembolaget i sentrum av Strömstad. Nordmenn parkerte gjerne på fortauet rett utenfor, sier Stig Johansson i Strömstad kommune.

- Det var jo de som bare gliste og kastet parkeringsgebyret på gata. De visste godt at vi ikke kunne kreve dem inn, sier han.

 

Parkering i Strømstad
Foto: MMS-foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Lei kaoset

Svenskene så seg lei på det hele.

- Det føltes urettferdig at dersom du hadde svenske skilter, så måtte du betale for feilparkeringen. Hadde du norske skilt, slapp du å betale, eller kunne i hvert fall la det være, sier Johansson.

Dermed sørget Vägverket i Sverige for en avtale med norske myndigheter om innkreving av parkeringsavgiften på tvers av landegrensen.

Slutt

Etter en periode med inndriving av gebyret også på vår side av grensen, er situasjonen i den svenske byen med to Systembolag, en annen.

- Nå er fortauet utenfor Systembolaget fri for feilparkerte biler. Våre folk kan konsentrere seg om andre oppgaver. De norske Systemkundene vet at det blir surt for dem dersom de feilparkerer, sier Stig Johansson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK
  • Nytt uhell på glatt vei

    For få minutter siden var to biler involvert i et nytt uhell i Slituveien, rett ved stedet der en skolebuss skled utfor litt før klokken halv ni i morges. Det skal ikke ha skjedd alvorlige skader, opplyser politiet.