Hopp til innhold

Dette livet elsker vi langs svenskekysten

Nordmenn strømmer til svenske campingplasser og hadde nesten to millioner overnattinger i fjor.

Jente kikker ut av teltet

DET GODE LIV: Både telting og bobilturisme øker på svenske campingplasser, viser ferske tall. Og nordmenn topper statistikken.

Foto: Åse Vee (@aase_vee) / Instagram

Svenskene kan slå seg på brystet med en ny campingrekord. Totalt 15 millioner gjestedøgn er notert, melder Bohusläningen. 1,8 millioner av dem står nordmenn for.

Nå viser det seg at de fleste utenlandske gjestene kommer fra Norge. Nordmenn står nemlig for 12 prosent av gjestedøgnene på svenske overnattingssteder.

Grensenære strøk mest populære

Det betyr at Sverige har hatt en økning på over en million de siste to årene.

Tallene viser hvor mange overnattinger Sverige hadde på sine campingplasser i fjor, og hovedvekten av de 15 millioner overnattingene står svenskene selvsagt for selv.

Et av stedene som øker er det grensenære Västra Götaland, med sin lange kyststripe, viser tall fra Svensk camping og Statistisk sentralbyrå i Sverige.

I tillegg til nordmenn er også nederlendere glade i å reise til nabolandet vårt. De står for den nest største økningen på 8,3 prosent gjestedøgn i forhold til i fjor.

Nordmenn velger ikke alltid telt, selv om de bor på campingplassen. Antall teltdøgn øker også, men det er først og fremst bobilene som står for den største økningen i fjor. For bobilnetter har nemlig økt med 45 prosent.

Svenskekysten populær

Bobilsalget i Norge har tatt helt av de siste årene, og nå viser tall at nabolandet er et yndet feriemål. For to år siden startet veksten for fullt, hvor det var registert over 500 bobiler på en måned.

I påsken i år viste også tall at nordmenn bruker bobilen hele året og at NHO tror at campinglivet igjen har blitt trendy.

Bobil Grimstad

MANGE: Norske bobiler ses oftere og oftere på veiene. Økningen har vært formidabel, noe svenskene også har fått merke.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Interessen for å bo i campingvogn er også stor.

På andre og tredjeplass etter Västra Götaland, kommer Halland med 1,6 millioner gjestedøgn og deretter Kalmar/Öland med cirka 1,4 millioner gjestedøgn.

Minst interesse er det for Gotland.