Nordmenn innvaderer Strømstad

Strømstad har hatt en betraktelig økning i antall innflyttere i fjor. Det er nordmenn som står for en stor del av innflytterne til kommunen.

Skagerack, Strömstad

Stadig flere nordmenn velger å flytte til Strømstad.

Foto: Rainer Prang / NRK

Sven Moosberg, Strømstad

Varaordfører i Strømstad, Sven Moosberg, er glad for at nordmenn flytter til Strømstad.

Foto: Rainer Prang / NRK

Strømstad var en av de byene som hadde en størst befolkningsvekst i løpet av fjoråret.

Ifølge svensk statistisk sentralbyrå hadde over halvparten av kommunene i Sverige en økning i befolkningen i 2011. Blant de 20 kommunene med størst prosentvis vekst, er Strømstad, Lomma og Knivsta de kommunene som ikke ligger i Stockholmsområdet.

– Dette er svært gledelig, sier varaordfører i Strømstad, Sven Moosberg til bohuslaningen.se og legger til at det er bra for den økonomiske situasjonen, gjennom at skattebidraget forbedres.

Positivt for økonomien

Nordmenn står for 46 prosent av innvandringen til Sverige. Kommunalråd, Ronnie Brorsson, tror at den store økningen av innflyttere skyldes at de har bygget mange noe boliger.

Selv om den økte innvandringen er positiv for økonomien, er Brorsson likevel bekymret for at det i fremtiden ikke skal være nok boliger.

– Det er boligtilbudene som er vårt problem akkurat nå. Når det gjelder jobber er vi ikke like bekymret. Innen en femårsperiode har vi kanskje tusen nye stillinger i Strømstad, sier han.

– Ambisjonen vår er å fortsette å vokse, men det må være en balanse. Vårt mål er å nå et folketall på 13 000 innbyggere i løpet av 2015, avslutter han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Oslofjordtunnelen stengt

    En lastebil har fått motorstopp i Oslofjordtunnelen i østgående retning mot Drøbak, ifølge politiet. Tungberger er rekvirert og veien er midlertidig stengt.

  • 40 østfoldgutter i overgrepssak

    Rundt 40 gutter fra Østfold skal være ofre i det som omtales som Norges hittil mest omfattende overgrepssak. Det bekrefter politiet.

    Øst politidistrikt har etterforsket saken i flere år, og har nå tiltalt en mann i 20-årene fra Romerike for seksuelle overgrep mot rundt 300 unge gutter. Guttene skal ha blitt lurt av mannen som på sosiale medier ga seg ut for å være en ung jente.