NRK Meny
Normal

Nordmann døde i fallulykke i Spania

En 27 år gammel mann fra Fredrikstad omkom i helgen etter en fallulykke i den spanske feriebyen Fuengirola.

Norsk politi ble varslet om dødsfallet i begynnelsen av denne uken.

Bakgrunnen for ulykken er ikke kjent, men ifølge krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad dreier det seg om en fallulykke.

– Vi ble varslet om dødsfallet av ambassaden i Madrid. Vi har ikke fått informasjon om hendelsesforløpet, men det skal ikke ha skjedd noe straffbart, sier Albertsen til NRK.

Kristin Enstad ved kommunikasjonsavdelingen i Utenriksdepartementet bekrefter til Fredriksstad Blad at de er kjent med hendelsen.

– Utenrikstjenesten yter bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet, skriver Enstad i en e-post til avisen.

Mannens pårørende er varslet om dødsfallet.

Fuengirola er en by i regionen Costa del Sol i det sørlige Spania. Byen er et typisk turiststed med mer enn åtte kilometer strender og severdigheter.

Av de rundt 75.000 innbyggerne i byen kommer rundt en fjerdedel fra andre land, blant annet Storbritannia, Irland, Finland og Sverige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vil legge ned fire grendeskoler

  Rådmannen i Eidsberg foreslår å legge ned de fire grendeskolene i kommunen. Det skal bygges en ny barneskole i Mysen, og den skal dimensjoneres for fremtidig befolkningsvekst og for å kunne erstatte dagens fire grendeskoler, ifølge rådmannens forslag.

  Ordfører tar i mot folketog mot nedleggelse av grendeskoler.
  Foto: Lars H. Pedersen / NRK
 • Ulveseier for Naturfond i retten

  Verdens Naturfond (WWF) har vunnet fram i Oslo tingrett mot staten, derfor blir ulvejakt midlertidig stanset. Regjeringen vedtok i september lisensfelling av inntil 26 ulv utenfor ulvesonen. 12 av disse kunne felles i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark.

  Ulv
  Foto: SNO/Jan Huseklepp Wilberg