NRK Meny
Normal

Nordby anker tilkoblingsdom

Halden kommune og eierne av Nordby kjøpesenter på Svinesund møtes i retten enda en gang.

Nordby Shoppingcenter, Svinesund
Foto: Rainer Prang / NRK

Halden tingrett dømte Nordby kjøpesenter til å betale Halden ti millioner kroner i tilkoblingsavgift til vann.

Eierne av Nordby har bestemt seg for å anke dommen, skriver Strømstads tidning. De mener de har kontrakt med kommunen om gratis tilkobling.

– Vi mener dommen er feil, sier Tron Harald Bjerke, direktør i eiendomsdivisjonen
i Olav Thon-gruppen til avisen.

LES OGSÅ:

Måtte betale over ti millioner kroner

Ifølge dommen som ble avsagt i Halden tingrett tidligere i februar dømmes Nordby Shoppingcenter AB til å betale 9,9 millioner kroner i tilknytningsavgift for tilkopling til vannet fra Halden kommune.

I tillegg må kjøpesenteret betale Halden kommunes saksomkostninger med 150.000 kroner.

I 2006, da avtalen ble inngått mellom kommunen og kjøpesenteret, var det ikke noen tilkoplingsavgift i Halden kommune.

LES OGSÅ:

Hevder kommunen somlet

Det ble lagt rør fra Nordby, som ligger syd for Svinesund til Ringdalsfjorden, under fjorden og fram til Sponvika der Halden kommunes vannledning ligger. I alt kostet arbeidene 14 millioner kroner.

Først to år etter at avtalen ble inngått kunne man kople seg til det kommunale Halden-vannet. Da tilkobling fant sted var gebyr innført, og regningen fra Halden kommune lød på 10,8 millioner kroner renter inklusive.

Eierne av kjøpesenteret mente kommunen somlet og ville ikke betale, mens det fra kommunalt hold ble hevdet at det aldri forelå noen fullverdig søknad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bilbrann slukket

    Bilen som brant i Kasbuveien på Ørje er slukket, melder politiet. Ingen er skadet som følge av brannen. Bilen står ikke til hinder, men blir hentet av bilberger da den ikke er kjørbar. Politiet oppretter sak.

  • Varetektsfengslet i to uker

    En mann i 40-årene er varetektsfengslet i to uker siktet for grovt skadeverk i forbindelse med husbrannen i Mysen. Åtte personer måtte evakueres da bygården brant natt til i går. Mysen-mannen er varetektsfengslet med brev- og besøkskontroll.