NRK Meny
Normal

Nordby anker tilkoblingsdom

Halden kommune og eierne av Nordby kjøpesenter på Svinesund møtes i retten enda en gang.

Nordby Shoppingcenter, Svinesund
Foto: Rainer Prang / NRK

Halden tingrett dømte Nordby kjøpesenter til å betale Halden ti millioner kroner i tilkoblingsavgift til vann.

Eierne av Nordby har bestemt seg for å anke dommen, skriver Strømstads tidning. De mener de har kontrakt med kommunen om gratis tilkobling.

– Vi mener dommen er feil, sier Tron Harald Bjerke, direktør i eiendomsdivisjonen
i Olav Thon-gruppen til avisen.

LES OGSÅ:

Måtte betale over ti millioner kroner

Ifølge dommen som ble avsagt i Halden tingrett tidligere i februar dømmes Nordby Shoppingcenter AB til å betale 9,9 millioner kroner i tilknytningsavgift for tilkopling til vannet fra Halden kommune.

I tillegg må kjøpesenteret betale Halden kommunes saksomkostninger med 150.000 kroner.

I 2006, da avtalen ble inngått mellom kommunen og kjøpesenteret, var det ikke noen tilkoplingsavgift i Halden kommune.

LES OGSÅ:

Hevder kommunen somlet

Det ble lagt rør fra Nordby, som ligger syd for Svinesund til Ringdalsfjorden, under fjorden og fram til Sponvika der Halden kommunes vannledning ligger. I alt kostet arbeidene 14 millioner kroner.

Først to år etter at avtalen ble inngått kunne man kople seg til det kommunale Halden-vannet. Da tilkobling fant sted var gebyr innført, og regningen fra Halden kommune lød på 10,8 millioner kroner renter inklusive.

Eierne av kjøpesenteret mente kommunen somlet og ville ikke betale, mens det fra kommunalt hold ble hevdet at det aldri forelå noen fullverdig søknad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.

  • Tollefsen ferdig for sesongen

    Stjernen hockeys Didrik Tollefsen mister resten av sesongen på grunn av en skade. Spilleren skriver selv på Facebook at han har vært plaget av en vond skulder, og at han mest sannsynlig må opereres.