NRK Meny
Normal

Nok en svenske til FFK

Svenskekolonien i Fredrikstad fotballklubb blir enda større. Elfsborgs Johan Sjöberg har signert en utlånsavtale med FFK.

FFK-keeper Rami Shabaan

FFK har allerede flere svensker i stallen. Her er FFK-keeper Rami Shabaan i aksjon.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Johan Sjöberg spiller i dag i Borås-klubben Elfsborg, som ligger på topp i Allsvenskan.

Svensken skrev under avtalen etter å ha sett cupkampen mot Nybergsund.

Det melder FFK på sin offisielle hjemmeside.

Forfulgt av skader

I flere år var Johan Sjöberg en viktig brikke i Elfsborgs forsvarsrekke, men en skade i kneet spolerte store deler av fjorårssesingen

Etter kneskaden har Sjöberg hatt store problemer med å få spilletid, og nå ønsker han seg bort fra den svenske toppklubben.

- Jeg vil røre på meg i sommer. Jeg må spille kamper. Jeg er ikke 18 år lenger, og vil ikke sitte på benken, sier svensken til det svenske nettstedet fotbolldirekt.com.

Grönhagen taus

Fredrikstads trener Anders Grönhagen har tidligere trent Johan Sjöberg i Elfsborg.

Grönhagen mener at Sjöberg er en fotballspiller med mange kvaliteter.

- Jeg har ikke sett ham i år, og han har slitt litt med skader. Men jeg vet at han kan spille på flere posisjoner i forsvaret. Johan har lederegenskaper, og har vært kaptein i Elfsborg.

Blir FFKs femte svenske

Sjöberg blir den femte svensken i klubben.

I tillegg til treneren fra Norrland, er det allerede tre svensker i FFK. Rami Shaaban, Anders Prytz og Patrik Gerrbrand er viktige spillere for Fredrikstad.

- Grönhagen er en bra trener som jeg bare har gode erfaringer med. Men jeg vet ikke så mye mer om FFK enn at de ligger på midten av tabellen og at det er mye røre rundt fotballen i byen, sier Johan Sjöberg.

Johan Sjöberg har spilt 140 kamper i svensk eliteserie med Elfsborg.

Strømsgodset IF - Fredrikstad FK

Raio Piiroja scorer FFKs eneste mål i kampen mot Strømsgodset. Nå får estlenderen kanskje selskap av Johan Sjöberg i forsvarsrekka.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann fra Halden alvorlig skadet

    Tilstanden til Halden-mannen som kolliderte på E18 i Årjäng fredag ettermiddag er fortsatt svært alvorlig, det skriver Halden Arbeiderblad. Det var mannens kone som kjørte bilen, og hun døde i ulykken. Mannen ligger nå på til sentralsykehuset i Karlstad.

  • Snublet over 1600 liter alkohol

    En turgåer i Østfold ringte i går politiet etter å ha snublet over store mengder alkohol gjemt i skogen. Da Tolletaten og politiet rykket ut fant de over 1 600 liter alkohol fra Øst-Europa. Smuglerdepotet lå like ved grenseovergangen i nærheten av Kornsjø.