Normal

I kveld debuterer Noah som tv-reporter i «Dyrevenn»

Onsdag kveld er det klart for sesongpremieren på «Dyrevenn». Se en smakebit fra NRK Super-programmet!

Dyrevenn, Dyr på jobb

Noah Falck-Næss (11 år) fra Fredrikstad er «Dyrevenn» sin nye reporter. Han har hele sommeren reist rundt i Østfold og møtt dyr som er på jobb.

Noah Falck-Næss, dyrevenn

Noah gleder seg til premieren på Dyrevenn.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Jeg har møtt mange forkjellige dyr. Det begynte med førerhund, så kom vi til brannhund, så var det høner, bier, ku og narkohund, forteller den unge tv-reporteren.

Han mener han har lært mye av å møte dyrene.

– Det mest spennende var å lære hvordan man melker kuer. Det var også veldig morsomt å møte kuene. Det var spennende å se hvordan de blir melket.

Den unge reporteren fikk også nærkontakt med dem.

– Det var litt uvant og ekkelt når jeg ble slikket i ansiktet av en ku. Den hadde sandpapirtunge, så det ble noen sår etter den, sier han.

Onsdag debuterer Noah som reporter på tv.

– Jeg er ganske nervøs. Jeg håper jeg blir tv-kjendis nå, ler 11-åringen.

Noah med klassen

På premieredagen hadde Noah med seg klassen sin til NRK Østfolds lokaler, hvor de fikk se et par episoder av programmet.

Foto: Vigdis Eliassen / NRK

Programmet går på NRK Super hver onsdag klokka 19:00 i ukene fremover.

I kveld får du blant annet se at Noah besøker førerhunden Bossmann på jobb (se klippet øverst i saken.)

Det er ikke alltid lett å lage tv-innslag. Sleng med et par, tre - åtte dyr på opptak, så blir det brått strevsomt. - Men Østfolds nye reporter for NRKSupers "Dyrevenn" tåler utfordringer - nå skal vi ta dere med bak kulissene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kvinne savnet på Vestby

    Politiet utlyser informasjon om en savnet kvinne fra Vestby som kan ha dratt andre steder på Østlandet. Hun er 50 år, 170 høy, ca 80 kg og har brunt langt hår. Mulig hun har på seg mørke bukser og en rød eller grå jakke. Ved observasjon, ring politiet på tlf 64999130.

  • Flere steder uten strøm

    En del husstander på Hvaler har mistet strømmen. Sterk vind har ført til en høyspentfeil, opplyser Norgesnett. Ifølge Hafslund Nett er også strømmen borte i deler av Råde. På Tomb har 51 abonnenter vært uten strøm i morgentimene onsdag.