Politiet gir opp jakten på hunden som bet Noa

En måned etter at den unge gutten ble angrepet og bitt av en hund mens han lekte, har politiet ikke funnet hundeeieren. Nå er saken henlagt.

Hilde-Marlen Wåhlberg og Noa

Hilde-Marlen Wåhlberg delte bilder av skadene sønnen Noa fikk da han ble bitt av en hund i starten av april. Eieren av hunden som bet har ikke meldt seg til politiet.

Foto: Privat

Åtte år gamle Noa var ute og lekte med en kamerat i strandkanten nær familiens hytte på Husebystranda i Råde på kvelden 10. april, da en hund kom løpende mot ham.

Hunden hoppet på Noa og bet ham i ryggen. Ifølge moren, Hilde-Marlen Wåhlberg, hadde en voksen mann kommet bort til gutten og sagt at han måtte komme seg på legevakta.

Siden har både mannen og hunden vært sporløst borte, og etter en måneds etterforskning besluttet politiet å henlegge saken 10. mai.

– Saken er ferdig etterforsket, men vi har ikke funnet hundeeieren. Saken ble derfor henlagt på grunn av ukjent gjerningsperson, bekrefter politioverbetjent Lill Beate Busch-Norum ved Vansjø lensmannskontor til NRK.

Ikke overrasket

Hilde-Marlen Wåhlberg er ikke overrasket over at saken har endt med henleggelse.

– I og med at hundeeieren ikke har meldt seg til nå, så hadde jeg vel egentlig forventet det. Det er umulig å lete etter en mann med en hund, det finnes jo hundrevis av dem, forteller hun.

Politiet har imidlertid gitt Wåhlberg beskjed om å ringe hvis det skulle dukke opp ny informasjon i saken.

– Da får vi eventuelt se om den blir tatt opp igjen. Men jeg forstår at det er vanskelig for politiet, de har ikke hatt noe særlig å gå etter, sier hun.

Noa fikk et dypt sår i ryggen etter å ha blitt bitt, men etter å ha blitt plastret sammen av lege har sårene grodd.

– Det har grodd veldig fint, så det går bra sånn sett. Men han er litt mer nervøs for hunder nå enn tidligere, med god grunn. Vi håper at det vil gi seg litt etter hvert, forteller moren.