NRK Meny
Normal

NM i terrengløp i Halden

NM i terrengløp arrangeres i Halden lørdag. Eliten i friidrett, ski og orientering konkurerer i en løype rundt Fredriksten festning.

 

Ander Aukland Vant Birkebeinerrennet
Foto: Runar Henriksen Jørstad

 - Dette er veldig publikumsvennlig, og tilskuerne får sett utøverne mange ganger på hver distanse og det er flott oppe på Fredriksten festning, sier Bjørn Johannessen i arrangørklubben Halden Idrettslag.

Hard løype for idrettsstjernene

Eliten i friidrett, ski og orientering skal få kjørt seg i  løypa som går rundt Fredriksten festning. En del av terrenget er svært bratt, og vil by på utfordringer også for de med aller best kondisjon.

Langrenssløperne Anders Aukland , Remi Andersen og  Petter Nortug skal bryne seg på terrengspesialisten Øystein Sylte, som vant kort-NM tidligere i år. 

 

Fredriksten festning, Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

 

Verdens beste orienteringsklubb

Halden Skiklubb er regnet for å være en av verdens aller beste orienteringsklubber, og samler landslagsutøvere fra Finland, Sverige, England og Norge under sine vinger.

Haldens Skiklubbs beste o-løpere, Emil Wingstedt, Bjørn Eriksen, Mats Haldin og Andreas Johansson er påmeldt til løpet på Fredriksten, og vil gjerne vise seg frem på hjemmebane.

I dameklassen skal Kajsa Nilsson konkurrere med årets EM-deltakere i friidrett, Kirsten Mellevik Otterbø og Ragnhild Kvarberg.

- Det er gode løpere i seniorklassene, og vi har løyper og klasser for løpere fra 15 år og oppover. Både juniorere og veteraner får konkurrere i samme mesterskap som eliten, Bjørn Johannessen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK