Nigerianere viser seg frem for Sarpsborg 08

Ungguttene Saleh og Kachi fra Nigeria skal prøvespille for Sarpsborg 08 de neste ukene.

Thomas Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen fortalte om de to nigerianerne på en pressekonferanse på Sarpsborg stadion onsdag formiddag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det er agenten til tidligere Sarpsborg-spiller Aaron Samuel, Atta Aneke, som har ordnet prøvespillene for de to ungguttene Usman Saleh og Onye Kachi Hope Ugwadu.

Saleh er født i 1995 og spiller daglig for den nigerianske Premier League-klubben Wikki Tourists. Han kan spille kant og spiss, og har også spilt landskamper for det nigerianske U20-landslaget.

Kachi er født i 1997 og er ren spiss. Han kommer fra et akademi i hjemlandet.

– Jeg kjenner godt til begge to, men det er første gang de er i Europa, og jeg ønsker ikke hausse dem opp og legge press på dem før de begynner å trene med Sarpsborg i morgen, sier Aneke til NRK.

– Spennende spillere

Agenten forteller likevel at både Kachi og Saleh blir sett på som talentfulle spillere.

– Jeg mener at de er spennende spillere, det er derfor vi henter dem hit. Men de skal selv få vise hva de kan på treningene fremover.

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 vet ikke mye om de to spillerne som er på besøk, men han forteller at han er spent på å se hvordan de klarer seg.

– Atta Aneke har en god historie med tanke på nigerianske spisser. Han har blant annet hentet Aaron Samuel, Anthony Ujah, Bentley og Nosa til Norge. Det blir spennende å se disse to de neste 14 dagene, sier han.

Uten bagasje

Berntsen kunne samtidig fortelle at de to unge spillerne har hatt en noe trøblete vei til Norge, med blant annet kansellerte fly.

– De har vært tre dager på reise og har heller ikke fått bagasjen sin hit til Sarpsborg, sier Berntsen.

Kachi og Saleh vil bo hos Liridon Kalludra i Sarpsborg sentrum under oppholdet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i bilfirma

    Politiet melder om innbrudd og tyveri av store verdier hos et bilfirma på Høyden i Moss. Det skal være stjålet mye verktøy, nøkler, et sett kjennetegn SD52229 og to biler: AX82166 Opel Movano sølvfarget og AY29341 Honda Civic Tourer hvit farge. Politiet ønsker tips på 64999130.

  • Dårlig kontroll med utbetalinger

    For fjerde gang siden i sommer tar kontrollutvalget på Hvaler opp mangelfull kontroll med regninger fra ett og samme firma. Både i år og i 2016 har Østfold kommunerevisjon avdekket mangler i fakturaer fra dette firmaet til Hvaler kommune. Hvalerrådmann Dag Willien Eriksen sier de prøver å ha en god fakturaoppfølging.