NRK Meny
Normal

Ni tonn kylling tilbakekalles i Sverige

Kyllingprodusenten Guldfågeln tilbakekaller ni tonn kylling i Sverige fordi det er funnet metallbiter i kjøttet.

Rå kylling

Det er funnet metallbiter i svensk kylling. Produsenten Guldfågeln tilbakekaller ni tonn kylling.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– 10.000 pakninger, eller rundt ni tonn, tilbakekalles, sier Guldfågeln-sjef Johan Ekerot.

Metallbitene i kyllingen kommer fra deler som løsnet fra en maskin. Uhellet ble oppdaget da en forbruker kontaktet selskapet. Samtidig ble det funnet metall i kyllingpakninger som ennå ikke var blitt sendt ut fra selskapets produksjonslokaler.

Ifølge Guldfågeln kan metallbitene ha havnet i et titall pakninger, men for å være helt sikker, har selskapet valgt å tilbakekalle hele partiet på 10.000 pakninger. De berørte pakningene har produksjonsdato mellom 29. juni og 1. juli.

– Guldfågeln beklager det som har skjedd og tilbakekaller samtlige pakninger. De som har kylling fra disse datoene skal ikke spise kyllingen, men levere den tilbake til butikken eller kontakte kundetjenesten, skriver Guldfågeln på sine nettsider.

Ifølge selskapet er maskinen nå reparert og ekstra kontroller er satt inn, så det ikke skal skje igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.

  • Tatt på avfallsanlegg

    To menn ble pågrepet etter at de stjal gjenstander fra Rokke avfallsanlegg i Halden. De to blir også siktet for oppbevaring og bruk av narkotika, melder politiet.