Slo en pose med glassflasker i hodet på en kvinne

En mann i begynnelsen av 50-årene må sone ni måneder i fengsel etter at han slo en bærepose som inneholdt glassflasker i bakhodet på en tidligere kjæreste.

Fredrikstad tingrett

Fredrikstad tingrett har dømt en mann i 50-årene til fengsel i ni måneder for voldsbruk.

Foto: Rune Fredriksen/NRK

Mannen møtte for tingretten i Fredrikstad i forrige uke, og da ble han funnet skyldig i legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Episoden fant sted en varm julikveld i fjor sommer. Mannen syklet til byen, og på Evjekaia traff han et par kamerater som drakk noe alkohol. Han gikk til en butikk like ved og kjøpte noe øl og sider.

Mens de satt der kom en kvinne mannen har vært kjæreste med i mange år, et forhold som mannen i retten betegnet som temmelig turbulent. Mannen forklarte at kvinnen truet ham og skrek mot han, så han dro fra stedet.

– Ble provosert

Da han kom tilbake en stund etter var kvinnen rolig. Mannen bestemte seg etter hvert for å snakke med kvinnen og en venninne av henne som var sammen med henne. Han spurte om hun ville ha sider, men det takket hun nei til. Kvinnen helte ut noe vann han tilbød, for det var for varmt. Da kvinnen så spurte venninnen om hun kunne få vann av henne, ble mannen provosert.

Han tok bæreposen han hadde med seg og slo henne i bakhodet med den. I retten hevdet mannen at han trodde det bare var tomme bokser i posen. Det var imidlertid også flasker i posen. De knuste og kvinnen fikk kutt i bakhodet og halsen.

– Må ha visst om glassflaskene

Kvinnen mente mannen måtte vite at det var glassflasker i posen: Han hadde selv kjøpt ølflaskene samme dag. Venninnen forklarte også at mannen hadde slått kvinnen i hodet med en bærepose med tomme flasker i.

Fredrikstad tingrett mener mannen må ha visst at det var glassflasker i posen. Vitnene har forklart at det klirret i posen.

Dømt 16 ganger tidligere

Tingretten mener slaget ble tildelt uten spesiell foranledning.

Mannen er domfelt 16 ganger tidligere, blant annet fire ganger for voldsbruk. Han er også dømt for vold mot den samme kvinnen tidligere. Aktors påstand i saken var fengsel i ni måneder, og det ga Fredrikstad tingrett sin tilslutning til.