NRK Meny
Normal

NFF ønsker en statue av Drillo

Allerede i 2007 ble en statue av Egil Olsen diskutert internt i Norges Fotballforbund for første gang.

Landslagssjef Egil Olsen

Norges Fotballforbund har allerede diskutert muligheten for en statue av Egil Olsen.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Svein Graff

Informasjonssjef i Norges Fotballforbund Svein Graff.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– Vi har litt uformelt og formelt diskutert hvordan vi skal markere at Drillos tid som landslagssjef er over. Der har dette med statue kommet opp. Flere har lansert den ideen, men de siste dagene og ukene har vært brukt til mye annet. Vi har ikke landet noe foreløpig, sier NFFs informasjonssjef Svein Graff til tv2.no.

I går uttalte Drillos tidligere assistent i Wimbledon Lars Tjærnås til NRK at Egil Olsen fortjener å bli hyllet for jobben han har gjort som landslagssjef.

– Jeg mener at det er en særdeles god idé og helt riktig å hedre mannen, som gjennom sin måte å lede et norsk landslag på har greit noe som er veldig få forunt, det å samle en hel nasjon og gi dem så mye glede over så lang tid, sier Tjærnås.

Kommer til å spørre Drillo

Også generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund mener Drillo fortjener en statue.

NRK vet at en statue av Egil Olsen har vært et tema internt i forbundet ved flere anledninger og ble tatt opp for første gang allerede i 2007.

Svein Graff avviser at det er alt bråket rundt avgangen til Drillo som er grunnen til at en statue av den tidligere landslagssjefen igjen har blitt et tema.

– Nei, det er det ikke, og det er viktig å understreke. Vi diskuterte denne saken i NFFs ledergruppe for flere måneder siden og vi har et ønske om å få til en statue. Dette er ingen ny idé, sier Graff til NRK.

Kommer dere til å ta opp saken med Egil Olsen selv?

Eggen

Nils Arne Eggen var klar på at han ikke ønsket en statue av seg selv i Trondheim. Ingen blir vel overrasket om Drillo gir samme svar.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Ja, det kommer vi til. Vi har sagt at vi ønsker å markere hans avgang som landslagssjef i forbindelse med et konkret arrangement. Hva det blir er litt for tidlig å si, men det er helt naturlig at vi diskuterer planene med Drillo selv.

Må Drillo selv akseptere en statue før NFF gjør noe konkret med det?

– I Trondheim var Nils Arne Eggen klar på at han ikke ønsket noen statue, og der ble det heller aldri reist noen. Vi må starte med å gjøre noen vurderinger internt, så får vi se hva Drillo sier til dette selv.

– Bør stå på Østsiden

Dersom Drillo på sokkel blir en realitet vil det også bli et spørsmål om hvor statuen skal stå. Landslagets storstue Ullevaal stadion har blitt lansert som en naturlig plassering.

Torolf Syversen

Torolf Syversen mener at en statue av Drillo bør plasseres utenfor klubbhuset til Østsiden i Fredrikstad.

Foto: Tomas Berger/NRK

Samtidig vil det garantert komme ønsker om å få statuen til Drillos hjemby Fredrikstad. Østsiden og Fredrikstad stadion er allerede nevnt som mulige steder.

– Han bør stå her på Østsiden, det er her han hører hjemme. Hjemmet hans er rett er borte, så han bør stå her, sier Torolf Syversen mens han peker i retning Drillos tidligere hjem et steinkast unna klubbhuset til Østsiden.

Ifølge Svein Graff har ikke NFF noen klare ønsker om plassering.

– Men vi er klare på at det er snakk om to alternativer. Det er Østfold og Ullevaal stadion.

– Det er gode argumenter for begge deler. Det er på Ullevaal han har regjert som landslagssjef, mens han har spilt fotball og vokst opp i Østfold. Det spørsmålet får vi komme tilbake til

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.