NRK Meny
Normal

NFF kaller Høibraaten inn på teppet

Norges Fotballforbund vil ha alle fakta på bordet etter Knut Høibraatens påstander om kampfiksing i en 1.-divisjonskamp mellom Moss og Aalesund i 2006.

Knut Høibraaten

Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten mener at en kamp mellom Moss og Aalesund i 2006 var fikset. Nå ber NFF om et møte.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

«Nå ber NFF ham komme med all informasjon han sitter på i saken», skriver forbundet i en pressemelding.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av Høibraatens bok «Fotballagenten – Røverhistorier fra Fotball-Norge», hvor han hevder at 0-5-resultatet i kampen var fikset.

Sikker på at kampen var fikset

 «Fotballagenten»

NFF vil møte Høibraaten på grunn av avsløringer i hans nye bok.

Knut Høibraaten forteller i sin nye bok at han i 2006 ble tilbudt 800 000 kroner av en mann for å sørge for at Moss tapte førstedivisjonsoppgjøret mot Aalesund med minst tre mål, skriver VG.

Hendelsen skjedde da Høibraaten var på ferie i Albania. Mannen med tilbudet skal ha fortalt at den norske kontakten som hadde fikset kamper i Norge ikke lenger var aktiv, og at han derfor trengte en ny mann.

Høibraaten takket nei til tilbudet. En uke senere tapte Moss 0–5 på hjemmebane mot Aalesund.

– Jeg er 100 prosent sikker på at den kampen ble fikset. Han snakket som om at dette var noe de hadde gjort i flere år. Selv om det var snakk om mye penger, var jeg aldri fristet til å si ja, sier han til VG.

Undersøker videobilder

NFF skriver i pressemeldingen at de tar samtlige påstander om kampfiksing på alvor og at det har faste rutiner for hvordan slike saker behandles.

«NFF vil ettergå påstandene og har orientert politiet og kontaktet de aktuelle klubbene.»

Ifølge pressemeldingen har forbundet allerede tatt kontakt med dommeren og undersøker videobilder fra kampen. Høibraaten blir nå invitert til et møte med NFF.

«Han vil bli bedt om å orientere om all informasjon han sitter på i saken, før det blir tatt stilling til hva som skjer videre».

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: