Nesten hundre syklet gjennom Mysen

Fritidsrittet Cityride lokket 92 østfoldinger ut på to hjul

Orfører og løypelegger Erik Unaas stilte først til start
Foto: Glenn Thomas Nilsen

Cityride arrangeres i 20 norske byer i løpet av sommeren. Rittet er ikke en konkurranse, men et løp for å få store og små til å sykle sammen. I spissen for prosjektet er proffsyklist Rune Høydahl.

– Jeg er glad for at Cityride kommer til Mysen – en spennende småby i vekst og positiv utvikling, og som nylig fikk status som «sykkelby» av Statens vegvesen og Østfold fylkeskommune. Det sosiale står i fokus, helst skal hele familien dele opplevelsen sammen, skriver han i en pressemelding.

Syklet på motorveien

Ordfører Erik Unaas la opp løypa på seksten kilometer. Ut fra sentrum, forbi Mysenelva ved Susebakke, gjennom fire kilometer uåpnet motorvei, over Monaryggen og via Østreng tilbake til Mysen sentrum.

– En variert og god løype, sa Unaas, som selv stilte først til start.

Ville gjerne være først

Selv om fokuset ikke var på tidene i dag, var det noen som gjerne ville være først i mål.

Det var ikke en konkurranse, men disse tre ville gjerne være først

F.v. Kay T. Pedersen, Arild Unnestad og Brage Vestavik.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

– Dette er et godt tiltak for å få folket ut av sofaen og på sykkelsetet. Men på forhånd burde det vært markedsført hva slags sykkel som var best å bruke, så jeg tok ingen sjanser og hadde en racer sykkel og det var dristig over pukken ved Mysenelva, sier Kay Pedersen, som kom på "pallen" bak "vinner" Arild Unnestad.

– Det var flott at det var satt opp uten tid slik at flere møtte, fortsetter han og legger til at han synes løypa var helt ålreit.

Kommer tilbake neste år

– Vi er veldig fornøyd med i debuten, vi legger garantert inn Mysen fast i programmet i årene framover, sa eventsjef Øyvind Lilletvedt da det hele var over.