NRK Meny
Normal

Nesten 600 ungdommer samlet til dataparty

FredrikstadLAN har etablert seg som et samlingspunkt for datainteressert ungdom på Østlandet.

FredrikstadLAN

Nesten 600 personer har vært samlet for å spille data- og TV-spill i Kongstenhallen i helgen.

Foto: FredrikstadLAN

Fredag åpnet dørene for nok en utgave av datapartyet FredrikstadLAN i Kongstenhallen i Fredrikstad. Nesten 600 personer kjøpte i år billett til arrangementet, forteller leder Marianne Skadal.

– Vi har vært utsolgt, noe som er veldig, veldig gøy. I tillegg har vi vært 64 frivillige som har jobbet her. Det viser at folk har lyst til å ha FredrikstadLAN, og at Kongstenhallen er et bra sted å ha det. Det gir motivasjon for å arrangere også videre, forteller hun.

God stemning

Marianne Skadal

Leder av FredrikstadLAN Marianne Skadal er fornøyd med helgens arrangement.

Foto: Privat

FredrikstadLAN er et dataparty som arrangeres fast andre helgen i november.

Det første arrangementet ble gjennomført i regi av Fredrikstad kommune i 2010, da med ca. 350 deltakere. Siden har frivillige overtatt arrangementet, som bare har vokst, forteller Skadal.

– Det har blitt større, men nå er vi der vi har lyst til å være. Det er rundt 600 personer vi har kapasitet til. Det er kjempegøy at vi nå har kommet dit, sier hun.

På FredrikstadLAN er det ikke kun spillingen som er i fokus, selv om den naturligvis står svært sentralt. Det blir også arrangert flere typer konkurranser og andre aktiviteter.

– Det har vært veldig god stemning og folk har gledet seg til å komme hit. Vi har sett at folk har hatt nedtellinger, bygget hyller og gjort seg klare. Også har foreldre ringt og stilt spørsmål og forberedt seg, sier Skadal.

Les også:

Håndmalt hylle

FredrikstadLAN

Denne hylla vant prisen for årets hylle i fjor.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Blant konkurransene som har blitt arrangert i helgen finner man en Minecraft-konkurranse, og kåring av årets hylle.

Sebastian Larsen (18) vant prisen for årets hylle i fjor, og han hadde den med seg også i år. Hylla er inspirert av Super Mario.

– Det tok ikke så lang tid å bygge hylla, det som tok lang tid var å male den. Jeg har malt alt for hånd. Det tok en kveld, sier han.

Han er godt fornøyd med årets arrangement.

– Det har vært bra i år. Jeg er her hovedsakelig for å spille konkurranser, og da Super Smash Bros, sier han.

Ved siden av sitter kameraten Andreas Ytterstad (18) og nikker.

– Det har blitt veldig lite søvn denne helgen, jeg har sovet i fem timer, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FredrikstadLAN

Det har blitt lite søvn på Sebastian Larsen (18) og Andreas Ytterstad (18) denne helgen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Har unngått bråk

Under FredrikstadLAN for to år siden ble en av arrangørene slått ned da arrangementet ble utsatt for et såkalt DDoS-angrep.

Angrepet gjorde at nettdekningen forsvant, noe som igjen førte til at det kokte over for mannen i 20-årene. Det har ikke vært noen lignende episoder i år, forteller leder Marianne Skadal.

– Vi har lyst til å arrangere et bra arrangement, og da er det kjedelig å bli utsatt for slike ting. Det er veldig bra at vi har sluppet det i år, sier hun og legger til:

– Det har ikke vært noe bråk i det hele tatt, Lan-folk er usedvanlig lite bråkete. Det vi har hatt mest klager på er at folk bruker lydhorn eller spiller for høy musikk. Men da har vi arrangert en "spille så høyt du kan"-konkurranse, bare for at folk skal kunne få vise frem anleggene sine.

Årets FredrikstadLAN blir avsluttet klokken 15.00 i ettermiddag. Litt trist, sier arrangøren.

– Det er så mye jobbing gjennom hele året, også er det to dager med opprigging, lan i to dager, og nedrigging etter det. Vi skulle selvfølgelig ønske at det varte i en full uke, ikke bare i to dager, avslutter hun.

Les også:

FredrikstadLAN

FredrikstadLAN har etablert seg som et samlingspunkt for spillglad ungdom på Østlandet.

Foto: FredrikstadLAN

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for ruskjøring

    En bilfører i 40-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Moss sentrum. Føreren er anmeldt, og det vil bli tatt blodprøver, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Lokalderby i innebandy

    Det ble seier for Sarpsborg Sharks da de møtte Fredrikstad innebandyklubb i eliteserien i kveld. Kampen endte 5–2.