NRK Meny
Normal

Sykehuset nekter overlege å jobbe med pasienter

Overlege Elisabeth Hegstad i Moss, som vant retten til å være i arbeid fram til oppsigelssaken hennes kommer opp for retten i desember, får ikke jobbe med pasienter.

Jan Tormod Dege

Advokat Jan Tormod Dege med sin klient, overlege Elisabeth Hegstad.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

Onsdag ga ledelse i Sykehuset Østfold Hegstad beskjed om at hun ikke får operere pasienter eller drive poliklinisk arbeid.

Ble utestengt i januar

Overlegen ved Sykehuset Østfold i Moss ble umiddelbart utestengt fra arbeidet sitt i januar i år.

I forrige uke bestemte Moss tingrett at overlegen får fortsette i sin stilling ved sykehuset i Moss. Mens sykehuset måtte betale saksomkostninger på hundre tusen kroner.

– Sykehuset handler stikk i strid med rettens kjennelse

Nå reagerer kvinnens advokat, Jan Tormod Dege, kraftig på sykehusets behandling av hans klient, som han kaller ren sjikane.

– Det som skjedde i dag var at hun hadde møte med sin avdelingssjef fra Fredrikstad, hvor hun fikk et brev om at hun ikke skal foreta operasjoner, bedrive poliklinisk virksomhet eller i det hele tatt ha noe med pasienter å gjøre.

– Det er stikk i strid med kjennelsen fra Moss tingrett. Vi har brukt en masse resursser på denne saken og oppfater dette rett og slett som sjikanøs behandling, sier Dege.

Sykehuset Østfold anket kjennelsen fra tingretten, og har bedt om oppsettende vrikning frem til anken behandles av lagmannsretten. Det har de foreløpig ikke fått medhold i, og dermed skal Hegstad kunne jobbe frem til retten eventuelt avgjør noe annet, frem til anken skal behandles i lagmannsretten.

Varsler erstatningskrav

Etter flere forespørsler fra NRK.no vil ikke Sykehuset Østfold kommentere saken, forklarer komunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen ved sykehuset.

– Vi har anket kjenneslen og bedt om oppsettende virkning. Så lenge saken behandles i rettssytemet ønsker vi ikke å kommentere, sier Erlandsen.

Nå varsler advokat Jan Tormod Dege erstatningssøksmål.

– Når selve arbeidsrettsaken kommer opp, kommer vi nå til å legge på et klekkelig erstatningskrav frem mot sykehuset, sier Dege.

Se video:

Video Utestengt lege vant over sykehuset

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 90 dager i fengsel for vold

    En 38 år gammel Haldenser er dømt til fengsel i 90 dager for å ha slått samboeren to ganger med flat hånd slik at hun blødde og fikk hevelser i ansiktet. Men aktor fikk ikke medhold fra Halden tingrett i at kroppskrenkelsen var grov. Retten fant også mannen skyldig i to tilfeller av trusler og besittelse av narkotika. Men han ble frifunnet for båttyveri.

  • Niendeplass til Sarpsborg janitsjar

    Elitedivisjon i NM i janitsjar i Trondheim ble vunnet Christiania Blåseensemble, Sarpsborg janitsjar spilte seg til en niendeplass.