Nekter for bandy-vold

Bandyspilleren som i dag måtte møte i retten, tiltalt for vold under en kamp, benekter straffskyld.

Sebastian Rundqvist

Svenske Sebastian Rundqvist (bildet) fikk ødelagt fem tenner etter at han skal ha blitt slått i ansiktet med en bandykølle.

Foto: Sigurd Klippenberg

Det var under semifinalen i NM mellom Sarpsborg BK og Ullevål i mars 2013 at svenske Sebastian Rundqvist skal ha blitt slått i ansiktet med en bandykølle.

Svensken fikk ødelagt fem tenner. Han hevdet i ettertid at han ble slått i ansiktet med kølla mens han lå nede og spillet var blåst av.

– Det store spørsmålet er om volden har blitt utført med viten og vilje, eller om det var et uhell. Kommer man til at det dreier seg om et uhell, så er nok heller ikke dette straffbart, uansett om det var avblåst eller ikke. Var det ikke et uhell, så er det straffbart uansett om det var i eller utenfor spill, sier aktor i saken Petter Espedal Hohmann til NRK.no.

– Har vært en stor belastning

Den tiltalte spillerens forsvarer Robert Antonsen sier at hans klient ikke kan huske å ha truffet noen med sin kølle eller sine skøyter.

Sarpsborg tingrett

Saken startet i dag i Sarpsborg tingrett.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Han ser ikke seg selv i denne situasjonen i det hele tatt. Han har ingen erindring av at han har kommet borti noen med kølla si. Han mener at han ikke er oppe i situasjonen som sådan, sier han.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad ble saken først henlagt av den lokale påtalemyndigheten, men det ble likevel reist tiltale av statsadvokaten.

Antonsen forteller videre at saken har vært en stor belastning for hans klient.

– Det har vært trykk fra media, og han ble tidlig utpekt som gjerningsmann. Han føler seg på mange måter uthengt. Det har vært vanskelig både for ham og for familien hans.

– Forklaringene spriker

Aktor Hohmann sier at saken som startet i Sarpsborg tingrett i dag kan betegnes som en spesiell sak.

– Det er ikke hver dag vi har straffesaker som handler om vold på idrettsbanen. Så på den måten er saken litt spesiell.

Både dommere, publikum og spillere fra begge lag har forklart seg for retten i dag.

– Så langt ser vi at forklaringene til disse vitnene spriker i ulike retninger, sier Antonsen.

Satt igjen med tannlegeregninger

Blant annet fortalte to tilskuere som heiet på fornærmedes klubb Ullevål at de skal ha sett tiltalte bevisst slå mot ansiktet til Rundqvist etter at dommeren hadde blåst.

De to forklarte at de kjente ham igjen på draktnummeret.

Svensken selv så ikke hvem som slo, han har fått høre dette i etterkant. Men han vet det var en bandykølle som traff han, ettersom han fant rester fra en slik kølle i munnen.

Han forteller at han sitter igjen med tannlegeregninger på 30.000 kroner etter episoden.