NRK Meny
Normal

Nekter for å ha kjørt på p-vakt

En 34-årig mossing erkjente ikke straffskyld da han møtte for Fredrikstad tingrett i dag, tiltalt for å ha kjørt på en parkeringsbetjent i Fredrikstad.

Rettssak i Fredrikstad tingrett

Fra rettssaken i Fredrikstad tingrett. Til venstre aktor i saken, politiadvokat Heidi Hansen. Til høyre mannens forsvarer, advokat Helge Karlbom.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Episoden skal ha skjedd i Storgaten i Fredrikstad på morgenen den 22. mars i fjor.

Ifølge tiltalen, signert statsadvokat Håvard Skallerud, kjørte den 34-årige mossingen på en kvinnelig parkeringsbetjent da hun skulle registrere feilparkering av personbilen mannen kjørte. Mannen skal ha truffet kvinnen på oversiden av knærne.

Mannen er tiltalt for å ha hindret en offentlig tjenestemann i å utføre jobben sin og for legemsfornærmelse.

Møtte ikke hos politiet

Politiet har innkalt mannen til avhør flere ganger, uten at han har møtt fram. Mannen hevdet i retten at han ikke har fått skriftlige innkallinger.

Politiet var også i telefonkontakt med ham. Da ga han uttrykk for at han ikke ville dra til Fredrikstad for avhør, han ønsket at det skulle skje på politistasjonen i hjembyen.

Det endte med at mannen ble pågrepet ved et kjøpesenter i Moss. Han ble lagt i håndjern og brakt til politistasjonen for avhør.

Uforstående til tiltalen

Da saken startet i tingretten i formiddag erkjente 34-åringen ikke straffskyld. Han stilte seg i stedet helt uforstående til tiltalen.

Han innrømmet i retten at han hadde hatt en diskusjon med parkeringsbetjenten.

Betjenten påpekte at mannen ikke kunne stanse bilen på det aktuelle stedet, mens mannen mente at han bare skulle vente på en passasjer som var rett ved bilen. Bilføreren mente han hadde rett til å stå og vente på sin passasjer på det aktuelle stedet, noe betjenten ikke var enig i.

«Lille venn»

Bilføreren sa til betjenten at hun ikke hadde anledning til å gi ham bot på stedet. Da svarte betjenten:

– Hør her «lille venn».

Det provoserte bilføreren, han oppfattet det som et forsøk på hersketeknikk fra betjentens side.

Bilføreren sa han hadde oppfordret parkeringsbetjenten om å flytte seg, uten at hun hadde gjort det. Han hevdet i retten at han hadde kjørt rundt betjenten.

Aktor, politiadvokat Heidi Hansen, mener det må reageres med ubetinget fengsel i denne saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Finne klar for FFK

    Den finske midtstopperen Mikko Vitikko er klar for Fredrikstad fotballklubb. Det skriver Fredriksstad Blad. Finnen har prøvespilt for FFK, og overbeviste såpass at han ble tilbudt en toårskontrakt.