NRK Meny
Normal

Nekter å forhandle om veipakke

Venstre i Fredrikstad krever støtte for en alternativ veipakke fra eventuelle samarbeidspartnere etter valget, men Ap sier tvert nei.

Jon-Ivar Nygård

Ordførerkandidat for Arbeiderpartiet, Jon Ivar Nygård, vil ikke sette bystyrets vedtatte veiplaner på spill for å få tilbake makten i byen.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

For fire år siden var Venstre valgets joker og inngikk samarbeid med Høyre, Fremskrittspartiet og Krf. Etter årets kommunevalg, kan det igjen gi Venstre en forhandlingsposisjon.

Slik NRK.no skrev i går krever Venstre støtte for en alternativ veipakke fra eventuelle samarbeidspartnere etter valget, og ordfører Eva Kristin Andersen har allerede sagt at Fremskrittspartiet kan akseptere det.

LES OGSÅ:

– Risikerer betydelige utsettelser

Det kan ikke ordførerkandidat for Arbeiderpartiet, Jon Ivar Nygård. Han sier Ap ikke vil sette bystyrets vedtatte veiplaner på spill for å få tilbake makten i byen.

– Bystyret har to ganger vedtatt en bred trafikkpakke som Ap og Høyre står bak. Hvis vi kaster om på den risikerer vi betydelige utsettelser og at vi kanskje ikke engang får den gjennom i Stortinget. Så stor risiko vil vi ikke ta ved å forhandle med ett enkelt parti, sier Nygård til NRK.no.

Venstre vil ha en ringvei rundt byen med tunnel under Fredrikstadmarka inn, men Arbeiderpartiet går ikke med på å endre den vedtatte veipakka nå.

– En markalinje er et såkalt etterfølgende prosjekt, Det kan være en fornuftig løsning på langsikt, men jeg kan vanskelig se at den blir topp-prioritert i bypakka, sier Nygård.

LES OGSÅ:

– Vi ikke bruke bypakka i et maktspill

Han understreker også at det er uaktuelt å bruke bystyrets vedtatte planer i et spill om makt.

– Slik jobber ikke Fredrikstad Ap. Vi står ved vedtakene som er fattet. Det viktigste tross alt er å få på plass veiløsninger i byen, ikke gi dem vekk i en forhandlingssituasjon med et annet parti, sier Nygård.

Fredrikstad Venstre og førstekandidat Ulf Trenum understreker at hvis de ikke får støtte for forslaget i forhandliger med eventuelle partier, vil de ikke inngå samarbeid.

– Her vil vi ikke fire, sier Trenum.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gratis buss og tog for russen

    Østfoldrussen får gratis kollektivtransport i russetiden. Østfold fylkeskommune viderefører tilbudet om gratis buss og tog innenfor fylkesgrensa for russen. Målet er en mer trafikksikker russetid og samtidig gi russen gode kollektivvaner. Tilbudet gjelder fra 18 april til 18 mai.

    Russ på Fredriksten
    Foto: Sebastian Nordli/NRK