Nekter å be om unnskyldning

Comet nekter å be dommer Erik Hansen om unnskyldning for kritikk mot ham etter kampen da en Furuset-spiller kom med rasisme-uttalelser.

André Matsson, Comet
Foto: Comet

Kampen ble spilt den 26. oktober i år.

I sin klage til forbundet på Furuset-spiller Markku Vuorisalo ba IK Comet også Norges ishockeyforbund om en oppfølging overfor ”dommerstanden”.

Comet hevder kampens dommer lot være å reagere på situasjonen til tross for at han etter deres oppfatning hørte de rasistiske tilropene fra den finske Furuset-spilleren.

Fikk ikke medhold i dommerklage 

I sin klage til forbundet hevder Comet at dommer Erik Hansen lot være å reagere på situasjonen til tross for at han etter Comets oppfatning hørte tilropet.

I etterkant av kampen har Comet, først og fremst ved trener Jens Näslund, til forskjellige medier gitt til kjenne sitt syn, herunder ubekreftede påstander om at kampens dommer Eirik Hansen skal ha bagatellisert hendelsen, skriver forbundet i et brev til Comet.

NIHF har mottatt redegjørelse fra kampens dommer Eirik Hansen og fra Furuset Ishockey IF.

- Hva angår dommerne er NIHF trygge på at deres bevissthetsnivå i forhold til denne type forseelser er tilfredsstillende, skriver Jon Haukeland generalsekretær i NIHF til Comet.

NIHF finner på denne bakgrunn Comets anklager mot hoveddommer Eirik Hansen helt upassende. Forbundet forventer at Comet beklager overfor Eirik Hansen, og at klubben ved første anledning gir uttrykk for denne beklagelsen overfor media.

Comet nekter å beklage

På forespørsel fra NRK svarer Comets styreleder Roar Lund at klubben ikke vil beklage sine utspill overfor dommer Erik Hansen.

- Det ser vi ingen grunn til da det er allmennrettslige prinsipper som må ligge til grunn også i denne typen saker. Vi har full tillit til vår spiller og hans forklaringer i saken, noe som er nedfelt i vår påstand og underbygges av Furusets forklaringer samt handlinger i etterkant av den aktuelle kampen, sier Lund til NRK.

Comet mener det er utvetydig hva som har funnet sted, og stiller seg uforstående til at de skal be dommeren om unnskyldning.

- Vi stiller oss uforstående til dette og kan i beste fall betegne anmodningen om å be dommeren om unnskyldning som en inkurie fra Norges ishockeyforbunds side, sier Lund.

Han understreker at Comet ønsker de beste forhold til den aktuelle dommeren og Norges ishockeyforbund i framtiden.

- Vi har tillit til at disse i fellesskap vil forholde seg nøytrale og arbeide for aktivt å motvirke denne typen oppførsel i forbindelse med arrangement og kamper i regi av Norges ishockeyforbund, sier Roar Lund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen tapte mot Stavanger

    Stjernen tapte i kveld 2-3 på hjemmebane i Fredrikstad mot Stavanger Oilers. Albin Lindgren scoret i den siste perioden for hjemmelaget til ingen nytte.

  • Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum. Politiet melder på Twitter at det er to biler involvert og at en person klager over smerter etter ulykken.