NRK Meny
Normal

Nei, snøværet er ikke avlyst ...

Snøværet meteorologen varslet i morgen er ikke avlyst, men det kan være utsatt noen timer. Bilistene får på nytt beskjed om at de absolutt bør være skodd for vinterføre nå.

Sommerdekk på vinterføre

Høstens første snøfall kan ventes i Østfold i løpet av morgendagen.

Foto: Holm,Morten / SCANPIX

Det er fortsatt forholdsvis mildt, og alle har kanskje ikke helt tro på at Østfold skal bli dekket av snø i morgen.

I går morges advarte statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen om at vi kan våkne til snødekkede veier i morgen tidlig. Hun ba dem som ikke har vinterdekk på bilen skifte dekk.

Utsatt, men bare litt...

Nå er prognosen noe endret, men Wiberg Horjen lover fortsatt snø. Men den kommer nok senere på dagen, slik at bakken ikke er hvit når vi våkner i morgen. Og det kan tenkes at det blir mer sludd og kanskje regn langs kysten.

Statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen varsler hørstens første snøfall i Østfold.

Hør statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen fortelle programleder Lise Gro Andersen om snøværet som kommer torsdag.

– Det kommer fortsatt snø i morgen, så jeg håper de fleste har skiftet dekk. Det er kanskje mulighet for at de nordlige områdene av Østfold ikke får så mye snø, det blir mest i sør. Der ser det ut som om det kan komme opp mot fem centimeter. De som bor lengst sør i Østfold må i hvert fall belage seg på snø. De i nordlige områder får mindre. Men jeg tror det blir snø der også, sa Wiberg Horjen i NRK Østfolds morgensending på radio i dag.

– Når kommer denne snøen, da?

– Den kommer i løpet av morgendagen en gang, sånn utpå formiddagen, tenker jeg, sa Wiberg Horjen.

– Så ikke i natt?

– Nei, ikke i natt. Den er blitt utsatt.

Forsvinner igjen

– Blir snøen liggende?

– Nei. Fredag blir det lite nedbør. Da holder temperaturen seg omkring null. Så begynner den gradvis å stige på ettermiddagen på fredag. Men det går sakte. Det er først på lørdag, når det kommer ny nedbør inn, at snøen forsvinner helt. Da blir det regn i løpet av helgen, sa meteorologen i dagens værmelding på morgenen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tre russ til overgrepsmottaket

    Tre russejenter har oppsøkt overgrepsmottaket i Østfold den siste tiden - to av dem etter landstreffet på Fredriksten festning forrige helg. Den tredje saken knytter seg også til et russearrangement. Det forteller Ann Helen Lomsdalen ved Overgrepsmottaket i Østfold til sa.no.

    Russetreffet på Fredriksten festning i Halden
    Foto: Tomas Berger/NRK
  • Mente kylling ikke var kjøtt

    En 51 år gammel mann må betale 25.000 kroner i bot for å ha smuglet over 300 kilo kyllingkjøtt over grensen ved Ørje sommeren 2016. Mannen mente kylling ikke var å anse som kjøtt.