NRK Meny
Normal

Fylkesscenen ut i det blå

Forslaget til statsbudsjett inneholder ikke et ord om fylkeskulturscene i Østfold. Leder av kulturutvalget i Fredrikstad Camilla Eidsvold er skuffet men ikke overrasket.

Arkitekttegning av fylkesscenen

Slik er det tenkt at fylkeskulturscenen skal se ut.

Foto: Henning Larsen architects

Både Fremskrittspartiet og Høyre har vært tydelige på at de ikke ønsker å prioritere dette prosjektet. For et år siden ble prosjektet ført opp i den avtroppende regjeringens budsjettforslag, men ble slettet av den nye regjeringen. Det kommer derfor neppe som noen overraskelse at scenen ikke er tatt inn i det neste budsjettforslaget.

Forutsetningen for byggestart har vært et spleiselag mellom stat, kommune og fylkesting.

Så sent som i februar var representanter for Fredrikstad kommune og fylkeskommunen i møte med Kulturdepartementet.

– Veldig trist

Camilla Eidsvold, Østfold SV

Camilla Eidsvold.

Foto: Stig Marlon Weston / SV

– Jeg synes det er veldig trist. Det er trist for Østfold og for kulturen i Østfold og ikke minst trist for alle de utøverne vi har innenfor kulturfeltet som hadde sett frem til å få sin egen arena å ha, sier leder for kulturutvalget i Fredrikstad kommune og forkjemper for fylkeskulturscenen Camilla Eidsvold.

– Betyr det spikeren i kista for prosjektet eller vi dere fortsatt arbeide for å få til dette her?

– Det er ikke sånn, om det er industri eller kultur eller hva vi jobber med, at man har noen spiker i kisten fordi en blåblå regjering sier nei. Vi har tro på at Østfold trenger en fylkesscene. Vi har allerede bestemt for mange år siden at den skal ligge i Fredrikstad. Og vi gir oss ikke på det. Det fortjener alle disse utøverne som har ventet på dette, sier Eidsvold.

Håp som sluknet

Hun medgir at hun ikke var overrasket over at prosjektet ikke er nevnt i budsjettforslaget, men likevel hadde hun et ørlite håp:

–- Nei, men nå er ikke jeg den som gir opp håpet. Det er alltid et glimt, liksom. Men det glimtet slokket i morges, sier Eidsvold.

Les også: – En trist dag for Østfold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ingrid Willoch er død

  Høyrepolitiker Ingrid Willoch er død. Det skriver Fredriksstad Blad. Willoch satt på Stortinget fra 1981 til 1993, og har vært vareordfører i Fredrikstad

  Ingrid Willoch var gift med Georg Apenes som døde i fjor.

  Ingrid Willoch
  Foto: Anne Ognedal / NRK
 • Østfoldbanen minst populær i Norge

  Pendlertogene fra Oslo til Ski, Moss og Mysen er de minst populære toglinjene i landet, viser en ny kundeundersøkelse NSB har gjort. Aftenposten skriver at de tre linjene på Østfoldbanen fikk desidert lavest poengsum.

  Kaos på Østfoldbanen
  Foto: Stephan Reis