NRK Meny
Normal

Stor samling om Nei til bro i Moss

Arbeiderpartiet i Moss sier også nei til bro og tunell mellom Moss og Horten. Det betyr at nesten hele det politiske Moss nå står samlet. - Veldig bra! sier Jørn Roald Wille i Aksjonen Nei til fjordkrysning via Jeløy.

Moss Ap sier nei til bro

Hanne Tollerud og Colin Archer i Moss Arbeiderparti sier nei til bro og tunell mellom Moss og Horten.

Foto: Merete Kildahl / NRK

- Vi vil ikke utrede videre en ny fastforbindelse mellom Moss og Horten, verken bro eller tunell, sier Hanne Tollerud, Moss Arbeiderpartis ordførerkandidat ved høstens valg.

Den uttalelsen blir Jørn Roald Wille i Aksjon Nei til fjordkrysning via Jeløy, glad for.

Veldig bra

- Det er veldig bra at Ap også ser at dette er den beste løsningen for Moss. Vi kan ikke ha 46.000 biler i land daglig på Jeløya eller Mossesiden. Nå kan vi møte tunge statlige instanser med stor enighet i Moss, det er viktig for å bli hørt, sier Wille.

Arbeiderpartiet vil kun gå for en ny fergefri forbindelse over Oslofjorden dersom jernbane blir tatt med, og da mener de at Hurum må være alternativet som utredes videre

.- Men, det aller viktigste for Moss nå er at riksvei 19 ses i sammenheng med jernbaneutbyggingen gjennom byen og at vi får tunell fra havna og helt opp til E6, sier Tollerud.

Venter på Frp

Aksjon nei til fjordkrysning via Jeløy venter nå bare på at Moss Frp skal komme med sin innstilling i saken.

- Vi håper at også de vil lytte til et stort flertall av folk i byen og gå for nei til bro og tunell. Samlet står vi sterkest, sier Wille.

Moss Frp skal ha medlemsmøte 9.februar og sier de vil komme med en uttalelse dagen etter.

23.februar er det bystyremøte i Moss, der det skal sendes en felles uttalelse til konsekvensutredningen (KVU) om ny krysning over Oslofjorden.

Mulig hengebru mellom Jeløy og Horten

Moss Arbeiderparti ønsker ikke en bro over fjorden.

Foto: SWECO

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».