NRK Meny
Normal

Nazistisk tagging i barnehage

"Lenge leve Adolf Hitler". Det var noe av det taggerne hadde etterlatt seg på den helt nye lavvoen i Skjønhaug barnehage.

– Vi kan rett og slett ikke godta dette, sier ordfører i Trøgstad Tor Melvold til Smaalenene .

Ifølge avisen skal det ha blitt tagget: «dø niggere, lenge leve Adolf Hitler, bruk narkotika, drep en neger og velkommen til nazibua» i lavvoen.

I tillegg var det flere hakekors både innvendig og på utsiden av bygget.

– Tar sterk avstand

– Det er skremmende dersom det fins grupper med slike holdninger her i Trøgstad. Her må vi markere klart og tydelig at dette tar vi avstand fra. Jeg håper også at ungdommen vil gjøre det samme, sier han.

– Lavvoen er jo nesten ny. Men det er dessverre ikke første gang noen har skapt problemer for oss, sier virkomhetsleder Inger Stenshol til avisen.

– Røp hvem som gjorde det

– En stund før sommerferien fant vi tepper, kokeutstyr og sprøytespisser der oppe. Det virket nesten som om noen hadde flyttet inn, sukker hun.

– Nå håper jeg at noen røper navnene på disse bandittene som står bak hærverket. Dette er ikke hyggelig for oss, sier Stenshol til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet: – Sjekk hytta di

    Det har vært innbrudd i en hyttegarasje ved Glennetangen i Skiptvet. En ATV er borte. Politiet oppfordrer andre hytteeiere i området til å sjekke om noe er stjålet fra deres eiendommer, melder Smaalenenes Avis.

  • Tredje strake tap for Moss FK

    Moss tapte 0-1 mot Asker i dag, og gikk dermed på sitt tredje strake tap i sesongoppkjøringen. Moss står med totalt to seire, to uavgjort og fire tap så langt i sesongoppkjøringen.