Normal

Navarsete øker antall flybevegelser

Moss lufthavn Rygge fikk viljen sin til slutt.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete innkalte uten forvarsel til pressekonferanse på flyplassen i Rygge i dag.

Ved 14.00-tiden annonserte ministeren til de fremmøtte at Moss lufthavn Rygge får øke antall flybevegelser i året fra 15 000 til 21 000.

Det er samme antall som flyplassledelsen ønsket.

– Det har vært et sterkt ønske fra Rygge om å heve antall bevegelser, slik at kommersielle aktører skal ha et sirkere grunnlag for å etablere seg. Jeg skal heller ikke legge skjul på at lokalpolitikerne fra Ap og Sp har vært aktive, sier Navarsete til NRK.

– Vanskelig beslutning

Allerede i juli ble det klart at Rygge fikk opphevet sin maksbegrensning på antall passasjerer i året, og fikk tillatelse til 15.000 flyginger i året, men nå blir altså antallet flyginger oppjustert til 21.000.

Samferdselsministeren legger ikke skjul på at beslutningen om å etterkomme ønsket har vært utfordrende.

– Det er blitt gjort mange og vanskelige avveininger. Blant annet i forhold til miljøbiten og hensynet til at vi skal sikre et godt flyplassnett over hele landet. Men Rygge er en viktig flyplass for regionen, og da må vekstgrunnlaget være tilstede, sier Navarsete.

Flyplass-direktør Pål Tandberg sier til NRK at han er svært fornøyd med avgjørelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Moss

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på riksvei 19. Veien er stengt fra Mosseporten i retning sentrum. Det er trafikale problemer på stedet.

  • 71-åring tatt for stjeling

    En 71 år gammel kvinne ble pågrepet av politiet i Moss i formiddag etter å ha stjålet varer på kjøpesenteret Amfi Moss. Kvinnen hadde på seg en spesialjakke med sydde lommer i fôret. Kvinnen er tatt for tilsvarende forhold tidligere.