NRK Meny
Normal

NAV reddet sirkustropp

Det ble kun med tre forestillinger for nystartede Cirkus Zeppelin. Blakk sirkusdirektør klarte ikke å få artistene hjemsendt - men NAV ryddet opp.

Illustrasjonsbilde: Sirkus
Foto: Colourbox.no

Sirkusdrømmen til Fredrikstad-mannen Morten Solvang gikk fort i knas.

Han ville starte opp et sirkus uten dyr, men på tross av mye mediaomtale ble det kun med tre forestillinger og et kraftig underskudd etter at publikum sviktet.

Det nystartede Cirkus Zeppelin startet sin turnè med premiere i Halden lørdag 28. mars og planen var å gjennomføre 150 forestillinger landet rundt.

LES OGSÅ:
- Nei til dyr på sirkus
Uroa for ressursmangel i NAV
- NAV treng krisehjelp

Skylder penger

Morten Solvang skylder penger til en rekke samarbeidspartnere, og hans far har uttalt til Fredriksstad Blad at sirkusdirektøren har tatt opp lån med sikkerhet i farens bolig.

Elefanter
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Otto Sørensen i firmaet Williams, som eier flere av vognene sirkuset har leid, synes det er trist at sirkuset fikk så kort levetid.

- Vi ville gjerne støtte opp når noen ville forsøke å få til noe her i Fredrikstad. Det er fryktelig trist at det gikk sånn, sier han til Fredriksstad Blad .

Sender truppen hjem

Flere av medarbeiderne i sirkuset fikk store problemer, da de ikke fikk lønn og selv ikke hadde økonomi til å ta seg hjem til sine respektive land.

Bulgareren Angel Bojilov reiser hjem til arbeidsledighet.

- Jeg er veldig glad for at vi kan reise hjem nå. Men der har jeg ingen jobb, og dårlige utsikter for å få noen. Det er vanskelig, sier han.

Bojilov er lettet over å komme ut av situasjonen, og takknemmelig for at NAV stilte opp.

- Vi har nå ordnet hjemreise for alle. De første blir kjørt hjem med bil, de øvrige sendes hjem med fly mandag og tirsdag, sier Nav-leder Fred-Magne Jahnsen til Fredriksstad Blad.

Fikk støtte av lokalsamfunnet

Både ansatte i NAV og folk fra Fredrikstad har stilt opp for de arbeidsledige sirkusartistene.

Da vann og strøm ble kuttet til vognene de bodde i sørget Frps Bjørnar Laabak og Anita Vik for at både strøm og vann ble koblet til igjen, skriver avisen.

- Det er en veldig god teamfølelse i gruppen. Vi holder hverandre oppe, sier Helga Meisingset, skuespiller fra Oslo og en av medlemmene i den dyrefrie sirkustruppen.

Hun forteller om rørende omsorg fra enkeltpersoner som har levert sirkusartistene mat, og også det lokale næringslivet har sørget for noe mat og drikke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uenige i forslag om vannskuter

    Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.

  • Helfo består i Fredrikstad

    Regjeringen har bestemt at Helfo fortsatt skal ha kontor i Fredrikstad, sier Tage Pettersen stortingsrepresentant fra Høyre. Etaten skal omorganiseres og antall kontor reduseres fra 22 til 6. Men kontoret i Fredrikstad består.