NRK Meny
Normal

Naturvernforbundet jubler over Skanska

På tross av at Skanska har tillatelse til å dumpe forurenset gjørme fra Fredrikstad Mekaniske verksted rett i Glomma, tar bedriften miljøansvar og dumper massen på land.

Pål Bugge Naturvernforbundet Østfold

Pål Bugge Naturvernforbundet Østfold

Foto: Stephan Reis / NRK

Dermed får bedriften en ekstra regning med å frakte mudringsmassen til Holmestrand, hvor den vil bli dumpet på land. Naturvernforbundet jubler over beslutningen.

Ekstrautgift i millionklassen

- Det er oppsiktsvekkende. Jeg har aldri vært med på at en entrepenør har gjort noe slikt på tross av at de har utslippstilatelse, sier nestleder Pål Bugge i Naturvernforbundet i Østfold.

Skanska pådrar seg ekstrautgifter i millionklassen med dagens beslutning.

Kommunikasjonssjef Geir Linge i Skanska, sier det er flere grunner til at selskapet har snudd.

- Miljørisikoanalysen som vi fikk gjort av den opprinnelige planen om å dumpe mudringsmassen i elva, viste at det var en del usikkerhetsmomenter av hensyn til miljøet som vi ønsket å rydde av veien, sier Linge til NRK.

Vil vise miljøansvar

- Vi har hatt en dialog med miljøvernmyndighetene som har vært veldig fruktbar og som har gitt oss gode innspill på hvordan vi best mulig kan håndtere mudringsmassen, sier Linge.

I tilegg til ønsker Skanska å ta miljøansvar.

- Vi tar dette ansvaret på alvor og det ønsker vi å vise med dette, sier Linge.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rydder etter bilbrann

    Ingen personer ble skadet under bilbrannen på Torsnes, opplyser politiet. Brannen oppsto under kjøring. Den brente bilen hentes snart av bergingsfolk.

  • Fuktskader til retten i Askim

    Spørsmålet om hvem som skal ta regningen for fuktskader på Askim ungdomsskole kan bli overlatt til retten, skriver Smaalenenes Avis. Askim kommune og entreprenøren Skanska ikke har klart å bli enige om hvem som har ansvaret for skadene på det fire år gamle bygget.