NRK Meny
Normal

Natten da østfoldingene spilte høyt

– Den lune sommernatten fikk en del østfoldinger til å glemme å ta hensyn. Politiet melder om en hektisk natt med mange meldinger om uro. Mange gjaldt naboer som spilte høy musikk i sommernatten.

Politi

Politiet i Østfold og i Follo melder om en usedvanlig hektisk natt.

Foto: Illustrasjonsfoto / Scanpix

Østfold politidistrikt forteller om et trettitalls meldinger om ordensforstyrrelser, fordelt rundt hele distriktet.

– En del av meldingene har vært støy og høy musikk fra privatadresser. Noe er blitt respondert på og noe har måttet blitt prioritert bort, melder politiet på Twitter.

Endte i arresten etter krangel om støy

Kollegene i Follo politidistrikt forteller også om meldinger om feststøy fra hele distriktet, flere enn de hadde mulighet til å rykke ut på. Follo politidistriktet anmodet i natt publikum om å vise hensyn til naboer.

Ikke alle fulgte denne oppfordringen.

I et boligstrøk i Askim førte klage på støy i sommernatten til krangel, og det endte opp med at den ene parten ble kjørt i arresten.

Mange berusede personer

Politiet har for øvrig hatt nok å gjøre med berusede personer som har laget uro på eller ved utesteder, ikke minst i nedre Glomma-regionen.

Noen er sendt hjem, andre har fått overnatte i politiets lokaler. En fikk erfare at det er kostbart å gjøre sitt fornødne i Storgaten i Fredrikstad nattestid.

Promillekjøring og pirattaxi

Ved midnatt ble en mann i 40-årene stanset i Fredrikstad sentrum, mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Han måtte levere fra seg førerkortet og det er tatt de vanlige prøvene.

En times tid senere ble en kvinne i 50-årene stanset i Sponvika i Halden. Hun er også mistenkt for kjøring i påvirket tilstand, førerkortet er beslaglagt og prøver er tatt.

Ved tretiden ble en bil stanset i Jernbanegaten i Askim sentrum. Politiet melder at alt tyder på at føreren hadde høy promille, så vedkommende måtte gi fra seg førerkortet og blod til vanlige prøver.

En bilfører i Fredrikstad måtte også levere fra seg førerkortet. Det skjedde etter at politiet stanset ham for annen gang, mistenkt for pirattaxi-kjøring.

Utløste voldsalarm

Ved firetiden i natt måtte politiet hentet en mann hjemme i Råde. Han hadde kommet i klammeri med samboeren, og endte opp i drukkenskapsarresten.

Ved femtiden rykket politiet i Sarpsborg ut, etter at en kvinne hadde utløst voldsalarm. Kvinnens tidligere samboer ble pågrepet og er anmeldt for voldsbruk. Han skal ha kommet hjem til kvinnen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lillehammer skåret

    Sparta reduserte til 3–4 mot Lillehammer, men så øker bortelaget igjen til 3–5 etter skåring i åpent mål. Det er et drøyt minutt igjen av den tredje semifinalen.

  • Sparta reduserer

    Det står 2–4 mellom Sparta og Lillehammer med drøye syv minutter igjen av den tredje kvartfinalen.