Naser kom hjem fra jobb i utlandet da han ble skutt

Avdøde Naser Abdol Mohamady hadde nettopp kommet hjem fra jobb i Danmark da han ble skutt og drept i juni i fjor.

Naser Abdol Mohamady og Madeleine Albright

Naser Abdol Mohamady var på flere reiser i utlandet i forbindelse med sin jobb. Her er han sammen med Madeleine Albright, FN-ambassadør og tidligere utenriksminister i USA:

Foto: Privat

Den tiltalte 47-åringen forklarte i retten i går at han sovnet i boligen til drepte Naser Abdol Mohamady på dagen den 28. juni i fjor, men ble vekket av at det smalt i en bildør på utsiden.

Han tittet ut av vinduet og så at det var Naser som hadde kommet hjem, og at han hadde med seg en reisekoffert.

Eneste voksne slektning

Rettssak etter drapet på Naser Abdol Mohamady

Amir Mirmotahari (t.v.) er bistandsadvokat for deler av avdødes familie.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Ifølge Nasers bror, Reza Abdol Mohamady, var avdøde på vei hjem etter å ha vært på reise utenlands i forbindelse med jobben.

– Naser var en barnefar og en person som var i full jobb. Han kom hjem fra jobb i Danmark. Han kom hjem til det som skulle være hans trygge hjem, men han ble beskutt uten at det ble vekslet et eneste ord, sier broren.

Reza kom til Norge for 30 år siden, og det var han som fikk lillebroren Naser til å flytte etter. Han tok seg også av lillebroren under hans første tid i Norge.

Naser var den eneste voksne slektningen Reza hadde i Norge. Nå er det kun niesen, brorens datter, som er hans nære familie her i landet.

Hadde prosjektiler i kroppen

Broren ønsket ikke å være til stede i rettssalen da obduksjonsrapporten ble lagt frem i dag.

– Vi kom sent i dag, for vi ville ikke se bildene fra obduksjonen, sier han til NRK.

47-åringen som er tiltalt for overlagt drap satt med foldede hender og så rett frem, da professor Sidsel Rogde ved Nasjonal Folkehelseinstitutt gikk gjennom obduksjonsrapporten etter drapet på Naser Abdol Mohamady torsdag morgen.

Lukket rett i Fredrikstad tingrett

Store deler av rettssakens andre dag foregikk bak lukkede dører i Fredrikstad tingrett.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Rapporten viste at Naser hadde flere gjennomgående skuddskader i hode, kropp og lemmer. Det ble også funnet to prosjektil i kroppen hans, blant annet i hodet.

– Døden skyldes skuddskadene i brystet og hodet. Han hadde utbredt skade i hodet og et av skuddene gikk gjennom fra høyre mot venstre. Prosjektilet satt i hodet hans da han ble obdusert, fortalte hun.

Ifølge Rogde var Naser fortsatt i live da han ankom sykehuset på kvelden 28. juni i fjor. Ambulansepersonell forsøkte å gjenopplive ham, men de omfattende skuddskadene gjorde at livet hans sto ikke til å redde.

Lukket rett

I formiddag har saken gått for lukkede dører mens tiltaltes fraseparerte kone og datter har forklart seg.

Det betyr at verken pressen eller andre tilhørere har fått være til stede i rettsalen under deres forklaringer.

Reza fikk imidlertid være til stede sammen med sin bistandsadvokat Amir Mirmotahari.

– Det er tungt, men det er viktig for oss å være her og høre på hva som blir forklart.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politikere i Eidsberg får kritikk

    Kommunepolitikerne i Eidsberg får kritikk for å ha hastet gjennom et vedtak om ny tomt for skole og bad i Mysen sentrum. David Koht-Norbye er med i en gruppe privatpersoner som har engasjert seg i skoledebatten i kommunen. Han mener det er feil å gjøre et vedtak om dette når Eidsberg skal inn i en storkommune fra 2020.
    Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, avviser at de haster gjennom et vedtak før storkommunen er et faktum.

  • Bedre luft enn forventet

    Luftkvaliteten i Halden sentrum er bedre enn det Miljødirektoratet trodde og kommunen behøver ikke å etablere en permanent stasjon for å måle mengden svevestøv. Det skriver Miljødirektoratet til kommunen etter at det nå er gjort målinger i nesten ett år.