NRK Meny
Normal

Nærmer seg et svar i Eidsbergveien

Men politiet går ikke i detaljer om hvordan dødsbrannen i Rakkestad startet enda.

Blomster utendor brannbolig i Rakkestad

Rakkestad-beboere viser sin medfølelse utenfor bygget der den fatale brannen oppsto.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Åstedsgranskere har finkjemmet branntomta, etter at den ble åpnet for politiet dagen etter den fatale brannen sist torsdag. En rekke vitner er avhørt, blant dem brannmannskapene som deltok i slukkingen, og vitner som observerte brannen.

Har en formening, deler den ikke

Politiet begynner å danne seg et visst bilde av hva som skjedde, men går ikke ut offentlig med detaljer enda.

Boligbrann Rakkestad

En tre år gammel jente og hennes 26 år gamle mor ble sendt bevisstløse til Oslo Universitetssykehus etter boligbrannen sist torsdag. Begge to døde etterhvert på sykehuset.

Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix

- Vi har kunnet avgrense området for arnested noe, sier lensmann Svein Midtskog i Rakkestad.

Bygget som brant har tidligere vært et næringsbygg, der 2. etasje er konvertert til boliger. Etasjen under er et lager- og utstyrslokale for det byggefirmaet som eier bygget. Midtskog setter ikke dette i sammenheng med det som skjedde på torsdag.

Overlevende har forklart seg

En av de politiet har snakket med, er den nå eneste gjenlevende etter branntragedien. Mannen som ble fraktet til sykehus i Fredrikstad med lettere skader er fortsatt på sykehus, og følges opp av helsevesenet.

- Han har det ikke bra nå, som man lett kan tenke seg, bekrefter Rakkestad-lensmannen.

Etterforskningen fortsetter med nye vitneavhør. Branntomta er heller ikke frigitt, i tilfelle det kommer opplysninger som gjør at åstedet må undersøkes mer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tage Pettersen avstår etterlønn

    Tidligere ordfører i Moss og nå stortingsrepresentant for Høyre, Tage Pettersen, avstår etterlønn i Moss. Det skriver han på sin egen Twitter-konto. Pettersen søkte om og fikk innvilget halvannen måneds etterlønn. Dette skapte reaksjoner, og det er derfor politikeren likevel har valgt å avstå muligheten. I en SMS skriver Pettersen at han nå er ferdig med saken og ikke vil uttale seg utover dette.

  • Arbeidsulykke på Manstad

    En person er fløyet til Ullevål sykehus med hodeskader etter en arbeidsulykke ved Manstad kjøtt. Det var Fredriksstad blad som først omtalte saken. Til NRK sier operasjonsleder ved politet at de er på stedet og starter etterforskning, men vet lite om hva som faktisk har skjedd. Det skal være snakk om en fall-ulykke, men det er ikke kjent hvor alvorlige skadene er.