NRK Meny

Næringslivet Østfold

 • Storleveranse av postbil i gang

  El-bilen Paxster frakter posten stadig flere steder enn i Norge. I juli kjører de første 50 av totalt 500 Paxstere ut på postruter i New Zealand. Bilen produseres i Sarpsborg.

  – Dette er spennende, sier markeds- og salgssjef Thor Øivind Johansen i Loyd Paxster.

  – New Zealand har mange likhetstrekk med Norge, og de har lagt om store deler av postombæringen sin for å ta i bruk kjøretøyene, sier Johansen.

  Paxster
  Foto: Loyd Paxster / NTB Tema
 • Vil flytte sennepen til Sverige

  Orkla vurderer å omstrukturere i Rygge. Grønnsaksproduksjonen bør flyttes fra Nora til Idun, og produksjonen av ketsjup, sennep og dressing skal flyttes fra Idun til et svensk fabrikkanlegg. Samtidig vil Orkla starte opp et logistikksenter i Rygge. Saken avgjøres av styrene i Orkla Foods Norge og Orkla Foods Sverige i mai. 80 ansatte jobber på Orklas to fabrikkanlegg i Rygge i dag.

  Pølse i brød
  Foto: Børge Røssaak Nilsen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Deler av Østfoldbanen stengt

  Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

  Laster Twitter-innhold
 • Bil snurret på E6 ved Rygge

  En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.