NRK Meny

Næringslivet Østfold

 • Storleveranse av postbil i gang

  El-bilen Paxster frakter posten stadig flere steder enn i Norge. I juli kjører de første 50 av totalt 500 Paxstere ut på postruter i New Zealand. Bilen produseres i Sarpsborg.

  – Dette er spennende, sier markeds- og salgssjef Thor Øivind Johansen i Loyd Paxster.

  – New Zealand har mange likhetstrekk med Norge, og de har lagt om store deler av postombæringen sin for å ta i bruk kjøretøyene, sier Johansen.

  Paxster
  Foto: Loyd Paxster / NTB Tema
 • Vil flytte sennepen til Sverige

  Orkla vurderer å omstrukturere i Rygge. Grønnsaksproduksjonen bør flyttes fra Nora til Idun, og produksjonen av ketsjup, sennep og dressing skal flyttes fra Idun til et svensk fabrikkanlegg. Samtidig vil Orkla starte opp et logistikksenter i Rygge. Saken avgjøres av styrene i Orkla Foods Norge og Orkla Foods Sverige i mai. 80 ansatte jobber på Orklas to fabrikkanlegg i Rygge i dag.

  Pølse i brød
  Foto: Børge Røssaak Nilsen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Westerheim trapper ned

  Norges beste kvinnelige skytter de siste årene, Malin Westerheim (24) fra Krapfoss sportsskyttere i Moss, gir seg på landslaget og trapper ned toppidrettssatsingen. Det skriver Norges Skytterforbund i en pressemelding. Westerheim sier hun ikke har motivasjonen som trengs for å satse mot OL i Tokyo i 2020.

  Malin Westerheim
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Vil bygge giganthavn i Lysekil

  Et kinesisk selskap har planer om å bruke milliarder på å bygge Nordens største havn i Lysekil. Det melder Sveriges Radio P4 Väst. Investorene ser for seg Lysekil som et framtidig knutepunkt der de kan ta imot store mengder gods fra skip.

  Lysekil
  Foto: benkucinski/Flickr.com