NRK Meny

Næringslivet Østfold

 • Storleveranse av postbil i gang

  El-bilen Paxster frakter posten stadig flere steder enn i Norge. I juli kjører de første 50 av totalt 500 Paxstere ut på postruter i New Zealand. Bilen produseres i Sarpsborg.

  – Dette er spennende, sier markeds- og salgssjef Thor Øivind Johansen i Loyd Paxster.

  – New Zealand har mange likhetstrekk med Norge, og de har lagt om store deler av postombæringen sin for å ta i bruk kjøretøyene, sier Johansen.

  Paxster
  Foto: Loyd Paxster / NTB Tema
 • Vil flytte sennepen til Sverige

  Orkla vurderer å omstrukturere i Rygge. Grønnsaksproduksjonen bør flyttes fra Nora til Idun, og produksjonen av ketsjup, sennep og dressing skal flyttes fra Idun til et svensk fabrikkanlegg. Samtidig vil Orkla starte opp et logistikksenter i Rygge. Saken avgjøres av styrene i Orkla Foods Norge og Orkla Foods Sverige i mai. 80 ansatte jobber på Orklas to fabrikkanlegg i Rygge i dag.

  Pølse i brød
  Foto: Børge Røssaak Nilsen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Slo til tre personer

  En 49-år gammel mann er anmeldt for ordensforstyrrelse etter å ha vært voldelig og utagerende på et utested i Sarpsborg rundt midnatt. Det var vekterselskapet ved utestedet som ringte til politiet, og da politiet ankom hadde vekterne vært nødt til å legge mannen i jern. Han skal ha slått til tre personer.

 • Økning i antall ambulanseturer

  De siste 10 årene har antall utrykninger og syketurer for ambulansetjenesten i Østfold økt med 70 prosent, skriver Smaalenenes Avis. Blant årsakene skal være lavere terskel for bruk av ambulanse, økt innbyggertall, høyere aktivitetsnivå på fritiden og en økning i antall eldre.