NRK Meny
Normal

Naboer stanset fullastet smuglerbil

– Vi fulgte etter dem og presset bilen ned i grøfta.

Smuglerbil

Fire beboere stanset denne smuglerbilen på en privat skogsvei natt til mandag.

Foto: Tollvesenet

Natt til mandag tok fire beboere ved Endetjern i Halden loven i egne hender, da de stanset en smuglerbil som var fullastet med alkohol.

– Vi fulgte etter dem i tre biler og klarte til slutt å stoppe dem. De ble presset ned i grøfta, forteller den ene beboeren.

– Politiet fikk melding om at de hadde stoppet en Volvo med to polakker. Beboerne stod der og ventet til politiet kom, sier operasjonsleder Jon Erik Nygård til NRK.no.

I smuglerbilen var det rundt 1000 liter øl, 100 liter brennevin og 1600 sigaretter.

– Lei av at de stjeler ting

Beboeren ønsker ikke å stå frem med navn og bilde, men forteller at de har sett seg lei på at folk kjører rundt i området deres og stjeler ting.

– De stjeler alt fra Diesel til elektriske artikler. Vi gjør hva vi kan for å hindre folk i å ta ting som er vårt, sier han.

(Artikkelen fortsetter under)

Volvo stoppet på skogsvei

På denne skogsveien ble smuglerbilen stoppet av fire beboere.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Bilen ble stoppet på en privat skogsvei. Dette er vel i et område der det ikke er unaturlig at det ferdes utenlandske biler, sier operasjonsleder Nygård.

De fire beboerne klarte å holde føreren av bilen, en mann i 50-årene, «i sjakk» til politiet kom, forteller beboeren.

Passasjeren stakk til skogs og ble trolig plukket opp av en følgebil, ifølge Nygård.

Tollvesenet advarer

Politiet lette etter mannen som rømte til skogs, men uten resultat.

Beslag Halden 25.11

I bilen var det rundt 1000 liter øl, 100 liter brennevin og 1600 sigaretter.

Foto: Tollvesenet

– Vi søkte først i området med egne mannskaper. Etter hvert fikk vi bistand av politihelikopter. Mannen ble ikke funnet, og ble antagelig plukket opp av en følgebil, forteller Nygård.

Operasjonslederen legger til at privatpersoner skal være forsiktige med å ta loven i egne hender, men at det ikke var noe dramatikk rundt hendelsen.

Føreren av bilen er pågrepet og satt i arrest. Bilen er fraktet til tollvesenet på Svinesund.

At folk griper inn mot det de tror er ulovlig virksomhet, kan i seg selv være ulovlig, sier politiet.Tollvesenet advarer privatpersoner mot å gripe inn mot smuglere.

– Av sikkerhetsmessige årsaker vil jeg anbefale at man tar kontakt med politiet eller Tollvesenet, og få dem til å stanse smuglerne, sier kontorsjef Wenche Fredriksen.

Se hele TV-reportasjen her:

I natt ble det som trolig var smulgere forfulgt og stoppet av 4 menn som bor i området ved grensa ved Halden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.