NRK Meny
Normal

Tøff ventetid før rettssak

Snaut et år etter drapet på Naser Abdol Mohamady på Nabbetorp kommer saken opp for Fredrikstad tingrett.

Et innrammet bilde av drepte Naser Abdol Mohamady i dress mellom to lysestaker
Foto: Anne Ognedal/NRK

– Nesten ett år er lenge for pårørende å vente, sier bistandsadvokat Torgeir Røinås Pedersen.

Han representere datteren til den 37 år gamle it- ingeniøren som ble funnet drept i sitt eget hjem i Fredrikstad 28.juni i 2014.

– Hun og hennes famlilie opplever i og for seg at kontakten med politiet har vært bra etter at de fikk en egen kontaktperson i politiet to dager etter drapet. Men Røinås Pedersen understreker at tiden etter drapet har vært veldig tøft for de pårørende.

– Det hele kom som et sjokk. En slik opplevelse tar tid å bearbeide.

Tilstod drap

En 47 år gammel mann er tiltal for overlagt drap, det vil si at det er planlagt. Han har tilstått drapet, men ikke for å ha planlagt det.

10. juni starter rettssaken i Fredrikstad tingrett, det er satt av tre dager til saken.

Bistandsadvokat Torgeir Røinås Pedersen kommer til å fremme krav om oppreisning og erstatning på vegne av datteren, men hvor stort beløpet blir er ennå ikke avgjort.

Krever erstatning

Jenta har mistet pappaen sin og dermed en av hennes to forsørgere.

– Det er ikke lettt å kompensere for det. Men målet med erstatningsordningen er at man skal bli stilt økonomisk som om drapet ikke hadde funnet sted, sier Røinås Pedersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.