NRK Meny
Normal

Nå vil Tarik lykkes med et landslag

Han har deltatt i flere kvalifiseringer med aldersbestemte landslag uten å lykkes. Nå håper Tarik Elyounoussi å oppnå drømmen med A-landslaget.

Tarik Elyounoussi

Han var den siste spilleren som fikk en plass i Egil Olsens landslagstropp. Nå håper Tarik Elyounoussi at han kan bidra til at Norge kvalifiserer seg til EM.

Foto: Espen Torgersen / NRK

FFK-spilleren ble tatt ut til troppen i tolvte time etter at Morten Gamst Pedersen meldte forfall til landslaget. Det har gjort sitt til at Elyounoussi øyner en liten mulighet til å få sin femte kamp med flagget på brystet - og at han kan bidra til at Norge kvalifiserer seg til EM.

– Det hadde vært utrolig stort å opplevd et mesterskap med et landslag. Jeg har hatt mange forsøk tidligere uten å klare det, så det hadde toppet seg om jeg hadde klart det med A-landslaget, sier han.

LES OGSÅ:

Gikk ned fem kilo

Tarik og Brenne

Tarik Elyounoussi og Simen Brenne er blant spillerne som representerer norsk eliteserie på landslaget.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Tarik Elyounoussi har spilt fire landskamper tidligere og scoret ett mål. Det kom i debuten mot Uruguay i 2008.

FFK-spissen fikset også straffen som Mohammed Abdellaoue satte i mål i det 89. minutt mot Tsjekkia 10. august. Norge vant kampen 3-0.

– Jeg fikk jo gjort litt på sist kamp, så vi får håper det kan skje igjen. Kanskje kan jeg komme til noen målsjanser og kanskje score et mål sier han til NRK.no.

FFK-spissen stilte forøvrig på landslagstrening i en tynnere utgave etter å ha gjennomført ramadan. Det førte til at han gikk ned fem kilo, men han tror ikke det kommer til å prege ham når kampen mot Island starter.

– Det var en tøff tid, og jeg kjente at jeg ikke fikk i meg nok næring. Men jeg valgte selv å gjøre det og jeg synes det har gått bra. Jeg angrer ikke. Nå har jeg også begynt å legge på meg litt, så jeg regner med det går greit fredag.

LES OGSÅ:

Frykter Island

Fredagens motstander, Island, har spilt bra mot Norge på Ullevål tidligere. Det er også en historie Fredrikstad-gutten har fått med seg og han tror det går mot en tøff kamp.

– Det blir ingen enkel kamp for Norge. Vi vet hva Island kan finne på.

– Når en møter et antatt dårligere lag, så blir det slik. Men Norge skal slå Island, og det skal vi gjøre, sier han.

Og vinner Norge fredag, så tror han sjansene for EM-spill er store.

– Da venter en tøff kamp mot Danmark. Vinner vi den, så tror jeg vi er klare.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK