NRK Meny
Normal

Nå tjener han penger på Rygge

2012 ble året da Olav Thon og de andre eierne av Moss lufthavn Rygge fikk svarte tall i boka, ifølge reiselivsnettsted.

Olav Thon på Moss lufthavn Rygge

Olav Thon ventet tidlig i 2012 at Moss lufthavn Rygge endelig skulle begynne å tjene penger. Nå sier Reiselivsavisen at han fikk rett.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Ifølge Reiselivsavisens nettsted går Rygge i pluss for første gang i regnskapsåret 2012. Nettstedet baserer dette på noter til Thon Holding AS' regnskaper. Thon-selskapet eier 40 prosent av flyplassen.

Venter med å kommentere

MLR's driftsselskap Rygge Sivile lufthavn AS ønsker ikke å kommentere tallene som er lagt fram på nettet. Pressekontakt Silje Thoresen sier de ikke vil si noe om regnskapstallene før de er offisielt offentliggjort i Brønnøysundregistrene i august.

Reiselivsavisen antar at MLR's utgangspunkt for 2012-regnskapet vil være en omsetning på mellom 250 og 300 millioner kroner. Dette er beregnet ut fra passasjertallene – RSL har oppgitt at det i 2012 ble fraktet 1,723.000 passasjerer fra Moss lufthavn Rygge. Det er en økning på 56.000 fra regnskapsåret 2011.

Beretningen om et varslet overskudd

Allerede da var antydningen om at tiden med store – og ventede – millionunderskudd nærmet seg slutten.

I januar 2012 fortalte RSL NRK at dette var året de kom til å tjene penger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 20:55

  • Militærøvelse i Fredrikstad

    Flere militærhelikoptre er i lufta over Fredrikstad i kveld som følge av en øvelse som pågår fram til fredag. Det er Luftforsvaret som står bak.