NRK Meny
Normal

Nå tar svenskene en «Silly Walk» også

Den nordsvenske byen Haparanda ville gjøre gamlebyen sin litt mer frisk. Ett tiltak innbyggerne kom opp med var å bytte ut gamle trafikkskilt. Og folk fra Ørje vil nok kjenne igjen ett av dem.

Haparanda, Silly Walk
Foto: Skjermdump, SVT

Byen med snaut 5.000 innbyggere ligger ved Bottenviken og tett ved grensen til Finland. I sommer satte de i gang med å gjøre gamlebyen litt mer levende , rapporterer SVT Norrbotten. Målet er å skape mer interesse i byen i to år framover.

– Idéen med skiltene kom fra en innbygger via sosiale medier, sier Therese Östling, som leder prosjektet «Gör om staden» i Haparanda.

– De blå skiltene har blitt en viral suksess, og jeg ser hver dag folk som følger oppfordringene.

Monty Pythons absurde og udødelige sketsj inspirerer ikke bare folk i Ørje, med andre ord.

Et nytt skilt i Ørje oppfordrer innbyggerne til å krysse veien på en litt spesiell måte.

Les mer om «Silly Walk»-skiltet i Ørje

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.