NRK Meny
Normal

På søndag smeller det i Østfold

Søndag dras elgjakta i gang i Østfold. I dag forbereder jegere over hele fylket seg, en av dem er Kent Johansen fra Skjeberg.

På søndag smeller det - når elgjakta dras i gang i Østfold. I dag forbereder jegere over hele fylket seg, en av dem er Kent Johansen fra Skjeberg.

Elgjeger Kent Johansen

Elgjeger Kent Johansen viser frem jaktrifla.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

– Dette er en Sauer 300 Winchester Magnum, flattskytende, samme treffpunkt på 100 og 200 meter, sier Kent Johansen fra Skjeberg, mens han viser frem jaktrifla som snart blir hans aller viktigste arbeidsredskap.

Det gjelder nemlig å ha kontroll på utstyret når startskuddet for elgjakta går på søndag. Da skal Johansen og en god del andre jegere i Østfold begi seg ut på årets første elgjakt.

– Å komme seg ut i skog og mark, treffe kjente, det sosiale. Det er det jeg setter mest pris på. Ellers jakter jeg elg fordi det ikke er noe annet å jakte på i disse 14 dagene, smiler han.

Røper ikke posten

Kent Johansen har alltid likt jakt – selv om forholdet hans til jakten har endret seg med årene.

Kart over Sarpsborg

Johansen vil ikke røpe hvor han synes det er best å sitte på post.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

– Jeg er ikke så skyteglad nå som jeg var da jeg var yngre. Nå holder jeg igjen litt mer. Men vilt er jo fantastisk godt kjøtt, så jeg setter pris på å få med meg litt hjem.

Johansen viser frem et kart og forteller hvor han har planer om å jakte. Området strekker seg fra Børtevannet i vest til Langen i øst, og nordover helt til Rakkestad.

Men hvor det er best å sitte, nei det vil han ikke røpe.

– Det kan jeg ikke vise, for da kan det hende det blir mye folk der, ler han.

Viktig å synes

Johansen jakter hele året, og nå under elgjakta er han del av et jaktlag på over 30 jegere.

Da er det mye å holde styr på – men det aller viktigste er sikkerheten. Når han skal ut på jakt har han derfor på seg en av sine to gule og oransje capser.

– De synes veldig godt. Det er absolutt viktig med sikkerhet, for én skyteulykke er en for mye.

Kent Johansen viser frem den gule og oransje jaktlua på kjøkkenet

Sikkerhet er viktig under elgjakta. Derfor bruker Johansen godt synlige capser når han er ute.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kan ha funnet farlig gods på strand

    Svensk kystvakt og redningstjeneste undersøker nå en pose som har drevet i land på Jutholmen vest for Koster. Ifølge Strømstad Tidning inneholder posen en ukjent, tyktflytende væske, og redningstjenesten mistenker at det kan være snakk om et skadelig stoff.

  • UP tok fire på Grålum

    Fire førere fikk forenklede forelegg i en UP-kontroll på Grålum i formiddag. Høyeste fart i 50-sonen var 61 km/t, opplyser Utrykningspolitiet.