NRK Meny
Normal

Nå skal Hamen bort fra Iddefjorden

Skipsvraket M/S Hamen skal bort omgående, det har Mark- og miljødomstolen i Sverige nå fastslått.

MS Hamen

M/S Hamen skal nå bort fra Iddefjorden.

Foto: Privat

Skipet har ligger på svensk side av Iddefjorden i sju år, og skapt debatt og krangel mellom de norske eierne og svenske myndigheter i en årrekke.

Strömstad kommune har like lenge forsøkt å få skipet bort fra Iddefjorden mellom Bohuslän og Norge. Nå kan det virke som at de får ønsket sitt oppfylt.

Mark- og miljødomstolen i Sverige har nemlig bestemt at skipet skal fjernes fra svensk side umiddelbart, det skriver svt.se.

Les også:

100.000 i månedsbot

Eierne av MS Hamen har fått beskjed om å fjerne skipet flere ganger fra Hälle på svensk side av fjorden, men avgjørelsene er anket til svenske domstoler og skipet ligger fortsatt på samme sted.

Fra Västra Götalands länsstyrelse ble det i oktober i fjor gitt et ultimatum til de norske eierne av MS Hamen, om at skipet skulle fjernes innen 15. desember.

Fra länsstyrelsen ble det sagt, at selv om skipets eiere anket avgjørelsen, ville de bli ilagt en bot på 100 000 kroner per måned skipet lå etter denne fristen.

Nå har altså Mark- og miljødomstolen avslått anken fra eierne, og bestemt at skipet skal bort.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Omkom i kollisjon

    En person omkom i trafikkulykken i Oslofjordtunnelen, melder politiet i Follo. Vedkommende er ikke identifisert.

  • Fastklemt etter trafikkulykke

    En personbil er fastklemt under en lastebil etter en kollisjon i Oslofjordtunnelen. Nødetatene jobber med å frigjøre personbilen.