NRK Meny
Normal

Nå må vinterdekkene på

Den kommer i år også, snøen. Torsdag morgen kan østfoldingene våkne til snødekkede veier. De som ikke har byttet til vinterdekk, bør ikke vente nå.

Vinterdekk

Dette kan vi vente oss torsdag morgen, også i Østfold.

Foto: Colourbox

Rådet fra statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen er veldig klart: – De som vil kjøre bil på torsdag bør ha vinterdekk.

Vi skriver 4. november. Fra lørdag kunne vi lovlig kjøre med piggdekk på bilene. Men mange østfoldinger har drøyd dekkskiftet. En mild høst med temperaturer godt over normalen har gjort sitt til at vi har utsatt det. Vi har knapt tatt fram isskrapen denne høsten.

Nå kommer vinteren

De neste dagene kan vi vente forandring:

Siri Wiberg Horjen forteller at østfoldingene kan forvente vinterføre på torsdag

Hør Siri Wiberg Horjen advarer trafikantene i Østfold om fare for vinterføre på torsdag.

Det er temperaturer godt over normalen nå, men i morgen blir det kjøligere, sa statsmeteorolog Siri Wiberg Horjen i NRK Østfolds morgensending i dag.

– Så blir det enda lavere temperaturer på torsdag. Natt til torsdag begynner det å komme mer nedbør. Da er det nok mulighet for å få hvit nedbør, også i Østfold, fortalte Wiberg.

På tide med vinterdekk

– Så nå bør vi virkelig begynne å tenke på dekkskift?

– Ja. Det bør man absolutt. For på torsdag morgen, når man skal ut i rushet, vil det nok ligge snø mange steder. Det gjelder også helt ned mot kysten, antageligvis. Det vil komme som sludd, kanskje regn ytterst på kysten, men stort sett blir det minusgrader over det hele. Så det er best å bytte dekk, dersom man ikke ha gjort det, er det klare rådet fra statsmeteorologen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte uten førerkort

    En person ble anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand i Fredrikstad i går kveld, melder politiet på Twitter. Føreren kjørte også uten gyldig førerkort.

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.