NRK Meny
Normal

Nå skal det bli slutt på timelange passkøer

Fra 1. april kan du ikke lenger møte opp hos politiet for drop-in time når du skal fornye passet. Alle timer må bestilles på forhånd.

Passkø

Flere hundre personer ble stående i passkø i Råde i fjor sommer.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Grunnen til at de populære drop-in timene nå avvikles er at politiet ønsker mer forutsigbarhet og kortere ventekøer.

Allerede merker passkontoret i Råde stor pågang fra østfoldinger som ønsker å fornye passet, og flere av dem har spurt om det bare er å møte opp.

Men det blir det nå altså en slutt på.

Heidi Vinsrud, forvaltningsleder

Forvaltningsleder Heidi Vinsrud ber folk om å være tidlig ute med å bestille time for å fornye passet.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Fra 1. april er det kun oppmøte til forhåndsbestilt time som er mulig. Derfor øker vi antall timer for timebestilling flere dager i uken her i Råde, sier leder av Felles forvaltningsenhet i Råde, Heidi Vinsrud.

I fjor sommer var det køkaos over hele Østlandet fordi «alle» skulle ha pass på samme tid. I Råde var det flere dager hvor opp mot 150 personer ble stående i kø i håp om å få fornyet passet.

Vinsrud anbefaler folk å være tidlig ute. Det legges ut flere hundre tilgjengelige timer for passbestilling i uken, men timene fylles raskt opp.

En annen grunn til å være tidlig ute, er at det kan ta opp mot 10 virkedager fra bestilling til passet ligger i postkassen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet måtte dempe feststøy

    Flere fester i distriktet har skapt så mye støy i natt at politiet ble nødt til å be festdeltakerne om å dempe seg. Både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden har politiet oppsøkt private adresser for å dempe støyen. I tillegg ble over 20 personer sendt hjem fra sentrum i de tre byene.

  • Moss rotet bort seieren

    Det er nå fem poeng som skiller mellom serieleder Moss og Ørn Horten på andreplass i 3. divisjon, etter at mossingene kun klarte 2-2 hjemme mot Vestfossen lørdag. Gjestene utliknet seks minutter før full tid. Kvik Halden på tredjeplass møter Strømsgodset 2 på mandag. Det gjenstår fire serierunder i divisjonen.