NRK Meny
Normal

Nå skal det bli slutt på timelange passkøer

Fra 1. april kan du ikke lenger møte opp hos politiet for drop-in time når du skal fornye passet. Alle timer må bestilles på forhånd.

Passkø

Flere hundre personer ble stående i passkø i Råde i fjor sommer.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Grunnen til at de populære drop-in timene nå avvikles er at politiet ønsker mer forutsigbarhet og kortere ventekøer.

Allerede merker passkontoret i Råde stor pågang fra østfoldinger som ønsker å fornye passet, og flere av dem har spurt om det bare er å møte opp.

Men det blir det nå altså en slutt på.

Heidi Vinsrud, forvaltningsleder

Forvaltningsleder Heidi Vinsrud ber folk om å være tidlig ute med å bestille time for å fornye passet.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Fra 1. april er det kun oppmøte til forhåndsbestilt time som er mulig. Derfor øker vi antall timer for timebestilling flere dager i uken her i Råde, sier leder av Felles forvaltningsenhet i Råde, Heidi Vinsrud.

I fjor sommer var det køkaos over hele Østlandet fordi «alle» skulle ha pass på samme tid. I Råde var det flere dager hvor opp mot 150 personer ble stående i kø i håp om å få fornyet passet.

Vinsrud anbefaler folk å være tidlig ute. Det legges ut flere hundre tilgjengelige timer for passbestilling i uken, men timene fylles raskt opp.

En annen grunn til å være tidlig ute, er at det kan ta opp mot 10 virkedager fra bestilling til passet ligger i postkassen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Misbrukte tilgang

    Ansatte ved arkivavdelingen i Moss kommune har flere ganger det siste året misbrukt at de har tilgang på sensitive opplysninger om medarbeidere, skriver Moss Avis. Ansatte har innrømmet at de har misbrukt tilganger for innsyn, uten at de hadde behov for dette for å utføre arbeidsoppgaver.

  • Ryddet på E6

    Bilen som hadde stanset i høyre felt på E6 ved Kambo har blitt fjernet, og veien er nå helt åpen for trafikk.