NRK Meny
Normal

Nå skal det bli slutt på timelange passkøer

Fra 1. april kan du ikke lenger møte opp hos politiet for drop-in time når du skal fornye passet. Alle timer må bestilles på forhånd.

Passkø

Flere hundre personer ble stående i passkø i Råde i fjor sommer.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Grunnen til at de populære drop-in timene nå avvikles er at politiet ønsker mer forutsigbarhet og kortere ventekøer.

Allerede merker passkontoret i Råde stor pågang fra østfoldinger som ønsker å fornye passet, og flere av dem har spurt om det bare er å møte opp.

Men det blir det nå altså en slutt på.

Heidi Vinsrud, forvaltningsleder

Forvaltningsleder Heidi Vinsrud ber folk om å være tidlig ute med å bestille time for å fornye passet.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Fra 1. april er det kun oppmøte til forhåndsbestilt time som er mulig. Derfor øker vi antall timer for timebestilling flere dager i uken her i Råde, sier leder av Felles forvaltningsenhet i Råde, Heidi Vinsrud.

I fjor sommer var det køkaos over hele Østlandet fordi «alle» skulle ha pass på samme tid. I Råde var det flere dager hvor opp mot 150 personer ble stående i kø i håp om å få fornyet passet.

Vinsrud anbefaler folk å være tidlig ute. Det legges ut flere hundre tilgjengelige timer for passbestilling i uken, men timene fylles raskt opp.

En annen grunn til å være tidlig ute, er at det kan ta opp mot 10 virkedager fra bestilling til passet ligger i postkassen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta tapte i spillerforlengelsen

    Tomas Olsen scoret for Vålerenga halvannet minutt ut i spillerforlengelsen i eliteseriekampen mot Sparta. Dermed vant Oslo-laget 4-3.

  • Sparta utliknet like før slutt

    Tommy Kristiansen har utliknet til 3-3 i eliteseriekampen i ishockey mot Vålerenga. Tredje periode er straks over, og mye tyder dermed på at det går mot spilleforlengelse.