NRK Meny
Normal

Nå skal det bli slutt på timelange passkøer

Fra 1. april kan du ikke lenger møte opp hos politiet for drop-in time når du skal fornye passet. Alle timer må bestilles på forhånd.

Passkø

Flere hundre personer ble stående i passkø i Råde i fjor sommer.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Grunnen til at de populære drop-in timene nå avvikles er at politiet ønsker mer forutsigbarhet og kortere ventekøer.

Allerede merker passkontoret i Råde stor pågang fra østfoldinger som ønsker å fornye passet, og flere av dem har spurt om det bare er å møte opp.

Men det blir det nå altså en slutt på.

Heidi Vinsrud, forvaltningsleder

Forvaltningsleder Heidi Vinsrud ber folk om å være tidlig ute med å bestille time for å fornye passet.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Fra 1. april er det kun oppmøte til forhåndsbestilt time som er mulig. Derfor øker vi antall timer for timebestilling flere dager i uken her i Råde, sier leder av Felles forvaltningsenhet i Råde, Heidi Vinsrud.

I fjor sommer var det køkaos over hele Østlandet fordi «alle» skulle ha pass på samme tid. I Råde var det flere dager hvor opp mot 150 personer ble stående i kø i håp om å få fornyet passet.

Vinsrud anbefaler folk å være tidlig ute. Det legges ut flere hundre tilgjengelige timer for passbestilling i uken, men timene fylles raskt opp.

En annen grunn til å være tidlig ute, er at det kan ta opp mot 10 virkedager fra bestilling til passet ligger i postkassen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt tolv ganger uten førerkort

    En 37 år gammel haldenser er dømt til fengsel i et år og fire måneder blant annet for fire tilfeller av kjøring i narkorus og tolv tilfeller av kjøring uten førerkort. Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for kjøring i ruset tilstand fem ganger tidligere og han er straffet 17 ganger tidligere for kjøring uten førerkort.

  • Fredrikstad-forfatter nominert

    Roskva Koritzinsky (28) er nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen «Jeg har ennå ikke sett verden». Koritzinsky er vokst opp i Fredrikstad, og debuterte som forfatter for fire år siden. 12 andre nordiske forfattere er nominert til prisen.

    Roskva Koritzinsky
    Foto: Aschehoug forlag