NRK Meny
Normal

Nå kommer regnet

Det neste døgnet vil det regne over store deler av Østfold, og det er meldt at det vil komme rundt 30-40 mm nedbør.

Regn
Foto: Espen Torgersen / NRK

– Det kommer fra sør, og vil bevege seg nordover i fylket i løpet av ettermiddagen, sier Ingrid Bentzen ved Meteorologisk institutt.

Fra rundt kl 16.00 i dag og utover, vil de fleste østfoldinger se seg nødt til å finne frem både regntøy og paraplyer. Regnet har allerede nådd både Halden og Fredrikstad. Ifølge Bentzen er regnet som kommer såkalt frontnedbør. Det vil altså regne jevnt over hele fylket, men enkelte steder kan det komme mer enn andre.

Det er meldt OBS-varsel for blant annet Østfold det neste døgnet, med ca 30-40 mm nedbør, men det skal dra like fort som det kom.

– I morgen ettermiddag vil skyene begynne å lette på seg, og utover kvelden vil det meste av Østfold være regnfritt, sier hun.

Hold deg oppdatert

Oppolder du deg i Østfold, kan det være lurt å holde seg oppdatert på varslene utover helgen.

Yr.no finner du oppdaterte OBS-varsel for fylket, og du kan følge med på værradaren for å se når nedbøren treffer der du er.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.