Hopp til innhold

Nå får de endelig mobildekning

Etter flere års kamp har innbyggerne i Skiptvet fått gjennomslag hos Telenor for bedre mobil- og internettdekning.

Kommuneskiltet til Skiptvet.

Både politikere, administrasjon og innbyggere i Skiptvet har ergret seg over dårlig dekning på Telenors nett i kommunen.

Foto: Trond Øyvind Karterud / NRk

– Det du først og fremst vil se er at det dukker opp et 4-tall på mobiltelefonen din. Det vil det gjøre i løpet av to uker hvis man har en telefon som støtter 4G. Det betyr at du får helt andre hastigheter, og så vil dekningen også bli veldig mye bedre, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor til NRK.

For i løpet av de to neste ukene vi det dukke opp to nye basestasjoner i Skiptvet, og ifølge Amundsen er dette noe som har vært planlagt en stund. I tillegg vil det komme på plass en ny basestasjon i Meieribyen, sentralt i kommunen, og det er en litt mer spontan avgjørelse.

bjørn amundsen

– Vi har lovt å rydde opp, og det er det vi leverer på nå, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Foto: Remi Drageset / NRK

– Det kom litt brått på meg, men nå har jeg fått undersøkt, dyttet på noen knapper og fått noen entreprenører i gang. Vi er i ferd med å signere en strømavtale med Hafslund på det, så i august vil det være bra forhold i området rundt Meieribyen, sier Amundsen.

Byttet leverandør

Telenors dekning i Skiptvet har ergret både kommunen og flere innbyggere over tid, og en av dem som har latt seg irritere er artisten Trine Rein som er bosatt i kommunen.

I fjor fortalte hun at hun måtte klatre i trær for å få gjennomført telefonintervjuer. Til slutt valgte hun å bytte leverandør for å få bedre dekning.

Trine Rein

Dette bildet sendte artisten Trine Rein, som er bosatt i Skiptvet, til NRK i fjor for å illustrere at hun måtte klatre i trær for å få mobildekning. Nå har hun byttet ut Telenor med en annen operatør.

Foto: Trine Rein

– Nå har jo jeg gått over til konkurrenten fordi jeg ga opp, men jeg syns jo det er på høy tid at ting skjer her ute.

– Jeg har jo hørt om andre som har forulykket langs veiene som ikke har klart å få tak i nødetatene, så det har virkelig vært et alvorlig problem, sier Rein.

Oppgraderer for millioner

Bjørn Amundsen innrømmer at det er et tankekors at det ikke er mobildekning når man virkelig trenger det, som for eksempel ved ulykker.

– Heldigvis er det sånn at hvis du er i et område hvor én operatør har dekning, enten det er Jernbaneverket, NetCom eller Telenor så kan man ringe nødnummeret og komme gjennom. Men hvis ingen har det hjelper det lite.

I tillegg til å investere i nye basestasjoner i Skiptvet gjøres det nå oppgraderinger for flere millioner kroner flere steder i Indre Østfold.

– Vi hadde et lite møte med åtte ordførere for en del måneder siden. Da lovte vi å rydde opp i det som det var mulig å gjøre i år, og det er det vi nå leverer på, sier Amundsen.