NRK Meny
Normal

Nå er det 50-sone på Vardeveien

Fra og med i dag er fartsgrensen 50 kilometer i timen gjennom gårdstunet til Per-Olav Svendsen på Vardeveien.

50-sone på vardeveien vetatoppen

Statens vegvesen satt mandag ettermiddag opp skiltene som viser at det nå er 50-sone forbi gårdstunet på Vardeveien.

Foto: Beate Grøndahl/NRK

Svendsen har i flere år kjempet for å få satt ned fartsgrensa gjennom gårdstunet. Først etter at ponnien til sønnen i huset ble påkjørt og måtte avlives i november i fjor ble det gjort noe.

Mandag ble fartsgrensen gjennom gårdstunet satt ned til 50 kilometer i timen. Både før og etter er grensen 80 som tidligere.

– Jeg har bare vært hjemme i en halvtime, men allerede nå har det vært merkbart, det er en stor forskjell, sa Per-Olav Svendsen til NRK.no mandag kveld.

Fikk beskjed «på lufta»

Veien gjennom gårdstunet er en snarvei over Vetatoppen fra Fredrikstad til E6 og fra Sarpsborg til Fredrikstad, og har en fartsgrense på 80 kilometer i timen.

Etter flere ulykker på strekningen var Svendsen på besøk i radiostudioet til NRK Østfold for å fortelle om problemene. Midt under direktesendingen fikk han en uventet telefon fra Statens vegvesen.

Overingeniør Raymond Larsen i vegvesenet lovte å sette ned farten gjennom gårdstunet. I ettermiddag var skiltet som viser at det nå er 50-sone på plass.

– Jeg har fulgt dem opp jevnt og trutt i vinter, og i februar fikk jeg beskjed om at skiltene skulle settes opp i april/mai. Nå har det skjedd og det er kjempefint, forteller Svendsen.

Per-Olav Svendsen

Per-Olav Svendsen har i flere år forsøkt å få satt ned fartsgrensen gjennom gårdstunet. Nå er han endelig hørt.

Foto: Joachim Høyer / NRK

«Gratulerer med dagen»

Svendsen var faktisk ikke klar over den nye fartsgrensen før han fikk et telefon litt utpå dagen i dag.

– Jeg ble oppringt av Lise Mohr på Thorsø herregård, og hun sa «gratulerer med dagen». Jeg spurte hva hun mente, og da fortalte hun at vi hadde fått 50-sone gjennom gårdstunet, sier han.

Nå håper Svendsen at politiet lar folk få litt tid til å få med seg den nye fartsgrensen før de setter opp kontroller på Vetatoppen.

– Det er helt sikkert noen som ikke får det med seg med en gang, så jeg håper politiet drøyer litt med det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilhenger stjålet i Halden

    Tyver har brutt seg inn i et uthus, og stjålet en tilhenger i Bergbyveien i Halden. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerer ønsker at kabelen skal gå under bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK