NRK Meny
Normal

Nå blir skjærene i Glomma merket

Nå blir det tryggere å ferdes på Glomma mellom Valdisholm og Sarpsborg. Et arbeid med å merke skjær i farleden er godt i gang.

Glomma

Nå skal det bli tryggere å ferdes på Glomma.

Foto: Rainer Prang / NRK

Skumle skjær mellom Sarpsborg og Askim skal merkes, og så langt er strekningen mellom Bytangen i Sarpsborg og Furuholmen i Varteig merket.

– Selvsagt vil merkene gjøre at man ikke kjører på det farlige skjæret. Det som mange vet om, men ikke alle. Det som ligger midt i normal farled, sier Tord Fuglem, som har utført arbeidet med å merke skjærene på oppdrag av det interkommunale prosjektet Glommaopplevelser.

Ferdig til Furuholmen

Annar Hasle, leder for dyrevernsnemndas for ytre Østfold

Annar Hasle i Glommaopplevelser.

Foto: Jørgen Gangstøe/NRK

Nå er det merket så å si alle skjær fra Bytangen til Furuholmen. Det er 17–18 merker som er satt ut Så vil det videre arbeidet oppover fra Furuholmen opp mot Valdisholm bli tatt fortløpende til neste år.

Glommaopplevelser har som mål å fokusere på Glomma og legge til rette for aktiviteter der. Annar Hasle er Sarpsborgs representant. Han tror flere nå vil bruke elven.

– De vil nok det. Vi i Glommaopplevelser har merket hvor det går an å sette ut båter. Vi vet jo at det er en del som har båt i sjøen som kanskje ønsker seg en søndagstur på Glomma. Nå vil de nok få mer inspirasjon til å ta seg en tur, i og med at de vet at det går an å kjøre tryggere enn tidligere, mener Hasle.

Merkingen av Glomma koster ca. 400.000 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund påkjørt av tog

    En hund, trolig en jakthund, er påkjørt av toget mellom Spydeberg og Askim. Politiet melder at de tar hunden med til veterinær for å sjekke om den er chippet.

  • Råkjører mistet førerkortet

    En 19 år gammel bilfører ble fratatt førerkort på E6 ved Sollie, melder politiet. Farten ble målt til 145 km/t i 100-sonen.